Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην μεγαλύτερη έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό «Bοοt Düsseldorf 2023»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

-Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην μεγαλύτερη έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό «Bοοt Düsseldorf 2023»

 

-Το εντυπωσιακό περίπτερο του Επιμελητηρίου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού

 

Στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό «Bοοt Düsseldorf 2023» στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 εκθέτες από 68 χώρες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 237.000, συμμετείχε με δικό του περίπτερο το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Τα νησιά της Δωδεκανήσου παρουσιάστηκαν από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου οργανωμένα για πρώτη φορά στην έκθεση – βαρόμετρο, που άνοιξε τις πύλες της στις 21 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στις 29 του ίδιου μήνα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του δυναμικού κοινού του θαλάσσιου τουρισμού που κατέβαλε ημερήσιο αντίτιμο για να επισκεφθεί τους χώρους της «Bοοt Düsseldorf 2023».

Το 30 τετραγωνικών μέτρων περίπτερο του Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου το οποίο βρισκόταν σε περίοπτη θέση, και το οποίο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος και αντιπρόεδρος της ΔΕΤΑΠ κ. Μανώλης Τσιάρτας και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Καραχανής, κέρδισε τις εντυπώσεις και οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την δωδεκανησιακή φιλοξενία, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για το κάθε νησί ξεχωριστά, να γευτούν ντόπια παραδοσιακά προϊόντα και να πάρουν μαζί τους τον τρίγλωσσο οδηγό yachting που εξέδωσε το Επιμελητήριο το 2022, με τη συμμετοχή του 80% των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.

Ο οδηγός υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή, παρέχοντας αναλυτικό πληροφοριακό υλικό στους εν δυνάμει επισκέπτες των νησιών μας αφού χρησιμοποιείται ως ένα επιπλέον εργαλείο προβολής σε όλες τις δράσεις του εξωτερικού, με χρήσιμες πληροφορίες για τους λάτρεις του yachting για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο που περνούν στα Δωδεκάνησα. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες στους αναγνώστες του σχετικές με το yachting, αλλά και την ιστιοπλοΐα, την κατάδυση, τα θαλάσσια σπορ για κάθε νησί όπως επίσης και πληροφορίες ως προς την διατροφή, την ιστορία, τις καιρικές συνθήκες και τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και για την σπουδαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση του ΑΣΙΑΘΡ Rodos Cup, την οποία στηρίζει εμπράκτως το Επιμελητήριο και που φέτος θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου 2023.

Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης, που αφορά σε όλο το φάσμα της θαλάσσιας αναψυχής καθώς και στις παρεχόμενες υπηρεσίες πραγματοποιήθηκαν δύο εντυπωσιακές παρουσιάσεις των νησιών μας, στο Stage του Destination Seaside ενώ με επιτυχία στέφθηκαν και οι στοχευμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου και σημαντικούς εγχώριους αλλά και διεθνείς εκπροσώπους φορέων.

Ο διευθυντής της ΒΟΟΤ κ. Μιχελιδάκης, μίλησε για τη σημαντικότητα της παρουσίας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην έκθεση και την προβολή των νησιών μας, ενώ μεταξύ άλλων το περίπτερο του Επιμελητηρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Düsseldorf, η Εμπορική Ακόλουθος και η διευθύντρια του ΕΟΤ Γερμανίας.

Επόμενος σταθμός του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έμφαση στο τρίπτυχο «sailing, yachting και water sports», είναι η μεγάλη τουριστική διεθνής έκθεση «ΙΜΤΜ 2023» στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 14-15 Φεβρουαρίου 2023 όπου και εκεί τα νησιά της Δωδεκανήσου και οι επιχειρήσεις τους θα προβληθούν μέσα από το περίπτερο του Επιμελητηρίου.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...