Δράσεις απο το Λύκειο του Καζουλείου την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-17 Δεκεμβρίου 2014-ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
-«Όλοι είναι διαφορετικοί, όλοι είναι ίσοι». Αυτό ήταν το σύνθημα το οποίο προέταξε το Κοινωνικό Σχολείο, την Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού, πριν από δύο μήνες. Στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου «Καζούλλειο» εργαζόμαστε με αυτό το πνεύμα εδώ και τρία χρόνια, όταν πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά συνεργασία με τα ΕΕΕΕΚ Ρόδου. Τρία χρόνια εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολείων διδάσκουν και διδάσκονται μέσα από ένα πλήθος δράσεων, προάγοντας την ουσιαστική αλληλεγγύη και επιδεικνύοντας γνήσιο πνεύμα συνεργατικότητας.
   Στις 3 Δεκεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ, «Ατίθασα Πινέλα», προχώρησε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του ΕΕΕΕΚ Ρόδου και μετέβη στο σχολείο, όπου τα παιδιά πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές δράσεις. Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ρακόπουλο, συνεργάστηκαν με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και φύτεψαν στον κήπο τους φυτά, αφού προηγουμένως έγινε επίδειξη της διαδικασίας σποράς. «Μήτηρ απάντων γαία και κοινή τροφός» έγραφε ο Μένανδρος, κάτι το οποίο οι μαθητές μας δε λησμονούν, αγκαλιάζοντας συστηματικά τη γη και αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει. Αφού ολοκλήρωσαν τις αγροτικές δραστηριότητές τους, οι μικροί «γεωργοί» μας επιδόθηκαν σε τραγούδια και χορούς, μέσα σε ένα ζεστό γιορτινό κλίμα και έδωσαν υπόσχεση για νέες επισκέψεις και κοινές δραστηριότητες.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ
Δρ. ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΟΤΡΕΤΣΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...