Διεύρυνση των δρομολογίων προς Κάσο ζητούν οι επιχειρηματίες του νησιού

ΠΡΟΣ : ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

             Κο  ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΗ

 

ΚΟΙΝ/ΣΗ :  ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

ΥΠΟΨΙΝ Κου ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ     

 

ΑΡ. ΠΡΩΤ/ΛΟΥ : 018/2023

 

Κάσος , 24/07/2023

 

ΘΕΜΑ : « ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΣΟ»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

 

Μετά από την αναβαθμισμένη συγκοινωνιακή σύνδεση της Ηρωικής Νήσου Κάσου με τον Πειραιά και τα γύρω νησιά με το σύγχρονο ταχύτατο πλοίο BLUE STAR CHIOS , οι επαγγελματίες του νησιού μας αισθάνονται αισιοδοξία ότι επιτέλους θα έχει  και η Κάσος μια  τουριστική ανάπτυξη   ανάλογη με τις υποδομές του νησιού που θα τονώσει και την τοπική οικονομία. Ήδη είναι εμφανής η διαφορά στην κίνηση των τουριστών στο νησί σε σχέση με τη περσινή χρονιά.

 Παραμένουν όμως κάποια προβλήματα που χρειάζονται επίλυση προκειμένου να γίνεται πιο συχνή η επικοινωνία με τη Κρήτη και συγκεκριμένα με το Ηράκλειο που είναι κομβικό εμπορικό κέντρο και έρχονται οι περισσότερες προμήθειες σε εμπορεύματα και είδη πρώτης ανάγκης. Απευθυνόμαστε σε εσάς για την άμεση διευθέτηση τους , ως Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και ως Δωδεκανήσιος Βουλευτής με άμεση αντίληψη των αναγκών της περιοχής μας .

Συγκεκριμένα ζητάμε τα κάτωθι :

  1. Τη καθιέρωση ενός τοπικού δρομολογίου με το BLUE STAR CHIOS  από Ηράκλειο – Κάσο-Κάρπαθο- Ρόδο , εντός της εβδομάδας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση καταρχήν των εμπορευμάτων που είναι ιδιαιτέρως αυξημένη τους καλοκαιρινούς μήνες από Ηράκλειο προς Κάσο και Κάρπαθο. Επίσης να αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστική κίνηση δεδομένου ότι το Ηράκλειο είναι με Δεξαμενή τουριστική κίνησης λόγω και του Διεθνούς Αεροδρομίου του.
  2. Επιδότηση Ακτοπλοικής σύνδεση της Κάσου με το Φοινίκι –Καρπάθου , γιατί διευκολύνεται η ταχύτερη και οικονομικότερη διακίνηση  εμπορευμάτων και τουριστών απευθείας από το Αεροδρόμιο Καρπάθου και από τα χωριά Λευκός , Αρκάσα , Φοινίκι , με χαμηλότερο κόστος και ταχύτητα , ιδιαιτέρως όταν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι και η γραμμή Κάσος –Πηγάδια-Κάσος είναι δύσκολη .

 

 

 

 

 

 

  1. Τροποποίηση ωραρίου του διπλού δρομολογίου του σκάφους KASSOS PRINCESS έτσι ώστε η παραμονή του στην Κάσο να είναι μεγαλύτερης διάρκειας προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν επαρκή χρόνο περιήγησης στο νησί για να κάνουν μια σύντομη ξενάγηση , γεύμα , μπάνιο και να επανέλθουν πιθανόν για διακοπές στη Κάσο σε επόμενο ταξίδι τους.

Εξάλλου το διπλό δρομολόγιο ΚΑΣΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ εντός της ημέρας κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟδημιουργήθηκε με βασικό σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας των τουριστών στη Κάσο άρα ο χρόνος παραμονής στο νησί πρέπει να είναι επαρκής .

Σήμερα οι επισκέπτες παραμένουν μόνο 1,30 ώρα στη Κάσο αφού από τις 11:30 ( άφιξη στη Κάσο ) μέχρι τις 13:00 που αναχωρεί το σκάφος για το νησί ΑΡΜΑΘΙΑ και επιστρέφει στις 16:30 οπότε αναχωρεί για Κάρπαθο στις 17:00. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι επισκέπτες δεν προλαβαίνουν να περιηγηθούν στο νησί ούτε να απολαύσουν ένα καφέ.

Προτείνουμε τα θερινά διπλά δρομολόγια του KASSOS PRINCESS από την Κάσο για  Κάρπαθο  να επανέλθουν στο πρόγραμμα που υπήρχε πριν 2 χρόνια συγκεκριμένα :

ΔΕΥΤΕΡΑ- ΤΕΤΑΡΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ   αναχώρηση 7.30πμ

ΚΑΡΠΑΘΟ- ΚΑΣΟ    αναχώρηση  9.00πμ

Διαμονή στη Κάσο από τις 10.00-13.00μμ  και αναχώρηση για ΑΡΜΑΘΙΑ στις 13.00 με επιστροφή στις 16.30

ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ αναχώρηση στις 18.00μμ

ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ αναχώρηση στις 19.30μμ

Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία στους ημερήσιους επισκέπτες που έρχονται από την Κάρπαθο να περιηγηθούν στο νησί μας και να δώσουν μια μικρή ανάσα στις επιχειρήσεις του νησιού . Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν λίγο τη Κάσο περπατώντας στα σοκάκια των χωριών και στα μονοπάτια και εφόσον τους αρέσει να ξαναέρθουν και να διανυκτερεύσουν στη Κάσο κάποιες μέρες.

Εξάλλου ο σκοπός των δρομολογίων έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τους κατοίκους του νησιού μας καθώς και να ενισχύει τη τουριστική κίνηση στο νησί μας βοηθώντας την τοπική οικονομία.

  1.  Εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη Πηγή ώστε να υπάρχει άμεση έκπτωση των εισητηρίων στους δικαιούχους.

 

 

 

 

 Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάβετε τις ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε οι προτάσεις μας να υλοποιηθούν και από φέτος να έχουμε μια αναπτυξιακή πορεία ως ακριτικό νησί !

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεση σας .

 

Με εκτίμηση

 

SIGNATURE  TSAKIRI M..jpg

Μαρία Τσακίρη

Χημικός Μηχανικός – Ξενοδόχος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...