Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας: Άδικο και ακραίο να προσάγονται ως εγκληματίες εκπαιδευτικοί και να αποτελούν εξιλαστήρια θύματα

Δυστυχώς, ως Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δεν αισθανόμαστε έκπληκτοι. Πρόκειται για ένα ακόμη, εξαιρετικά βίαιο περιστατικό άδικης σύλληψης και κράτησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους στο σχολείο, δίχως την υπαιτιότητά τους. Ένα ακραία περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί προσάγονται τως εγκληματίες μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των μαθητών τους. Ένα ακόμα βαθύτατα προσβλητικό για τους εκπαιδευτικούς περιστατικό που η Δ.Ο.Ε. προσπάθησε να αντιμετωπίσει με την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου δύο φορές, στις 27/3/2018 και 7/11/2019, σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) συναντώντας την απόλυτη αδιαφορία. Την ίδια πρόταση έχουμε συμπεριλάβει και στο Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε καταθέσει στη πολιτική ηγεσία, αναμένοντας εις μάτην ανταπόκριση. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές με τρόπο που θα πάψουν να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα ή τις παράπλευρες απώλειες σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αυτό που πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο σεβασμού στην ιδιότητα και τον ρόλο των εκπαιδευτικών είναι το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή (απόγευμα Τετάρτης 17/4) και μετά από τη συμπλήρωση ενός 24ώρου καταταλαιπώρησης (με εμφανή τα αποτελέσματα στην υγεία του ενός, τουλάχιστο, συναδέλφους φαίνεται εξαιρετικά πιθανό η κράτηση των συναδέλφων να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο !!!

Η καταδίκη του συγκεκριμένου απαράδεκτου γεγονότος καθώς και όλων των, πολλών, ανάλογων που έχουν βιώσει και βιώνουν οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, δεν αρκεί. «Χορτάσαμε από δηλώσεις συμπάθειας προς τους άδικα διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Αυτό που χρειάζεται είναι πράξεις!

 

Ζητάμε να υπάρξει απόσυρση της δίωξης κατά των εκπαιδευτικών και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση των προτάσεων της Δ.Ο.Ε., στην κατεύθυνση προστασίας των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από ανοίκειες εγκλήσεις που πλήττουν βάναυσα το σχολικό κλίμα, την ασφάλεια των μαθητών και, κυρίως, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Σ.Ε.Π.Ε. Ρόδου κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου στις 18/4/2014 και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά, απαιτώντας την αποκατάσταση του δικαίου και τον έμπρακτα σεβασμό, από την πολιτεία, της αξιοπρέπειας, του κύρους και του εξαιρετικά σημαντικού έργου των εκπαιδευτικών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου την Πέμπτη 18/4/2024 και ώρα 10 π.μ. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει κλιμάκια του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...