Δημήτρης Γάκης: Κυνηγήστε με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη το μέλλον που ονειρεύεστε

Δημήτρης Γάκης: Κυνηγήστε με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη το μέλλον που ονειρεύεστε.

Φτάσαμε στο τέλος της Μαραθώνιας δοκιμασίας που η κοινωνία μας έχει επιφύλαξη για τη νεολαία μας. Χιλιάδες νέοι και νέες ρίχνονται στη μάχη για να διεκδικήσουν μία θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας. 

Ένας Μαραθώνιος γεμάτος αγωνία κόπο και κόστος για τα παιδιά, για τις οικογένειές τους, για την εκπαιδευτική κοινότητα,, για όλη την κοινωνία.

Μέσα από μια πολύχρονη εξετασιοκεντρική διαδικασία που θυσιάζει τη μόρφωση, κλέβουμε από τη νέα γενιά τη νεότητα και την εφηβεία, της στερούμε την χαρά του εφηβικού της έρωτα.

Καλούμε τους παιδιά μας να κυνηγήσουν την ψευδαίσθηση ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το διαβατήριο για την επιτυχία τους στην υπόλοιπη ζωή είναι. Μια ψευδαίσθηση που το σύστημα έχει δημιουργήσει για να μπορεί ουσιαστικά να ελέγξει και να χειραγώγηση την δημιουργικότητα της εφηβείας και να καθορίσει την συμπεριφορά των παιδιών μας στο μέλλον, αφού στοιχειωδώς δεν να μπορεί να τους το εξασφαλίσει.

Έχουμε τεράστιες ευθύνες σαν κοινωνία, σαν πολιτικοί γιατί δεν μπορέσαμε να λύσουμε αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η μεγάλη συγνώμη που τους οφείλουμε δεν φτάνει. Εκείνο που απαιτείται είναι η άμεση λύση.

Η μόρφωση και η αναζήτηση της νέας γνώσης είναι μια συνεχής διαδικασία η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία πρώτη μάχη, ένα σημαντικό βήμα στη ζωή που απαιτεί σοβαρή προετοιμασία πολύπλευρη στήριξη θέληση και τόλμη.

Εύχομαι, από την καρδιά μου σε όλα τα παιδιά της Δωδεκανήσου καλή επιτυχία σε αυτή τη σημαντική εκπαιδευτική δοκιμασία και να γνωρίζουν ότι πάντοτε οι δοκιμασίες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας κάνουν πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση, δύναμη και επιμονή και στο μέλλον

 

Κυνηγήστε με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη το μέλλον που ονειρεύεστε.

 

Ρόδος 1-6-2023
Δημήτρης Γάκης 

π. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα...
O γνωστός Ροδίτης ορθοπεδικός Μανώλης Σαρικάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Αρχή...
Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...