Δεν άφησαν τον Πάνο Καμμένο να προσγειωθεί στη Κω...

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Κω για τη δημιουργία hotspot προσφύγων/μεταναστών στο νησί βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος προσπάθησε να φτάσει με ελικόπτερο στο νησί, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η πρόσβαση στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή στο οποίο θα γίνει επίταξη για το σκοπό αυτό αυτό, είναι αποκλεισμένη από κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ενώ ο υπουργός Άμυνας αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα Ιπποκράτης, τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου ΣΙΝΟΥΚ.

Και ενώ όλοι περίμεναν τον Υπουργό να μεταβεί στο χώρο πίσω από τα Lidl (ακόμα και ο Βουλευτής κ. Καματερός ήταν εκεί) με έκπληξη είδαν το ελικόπτερο του κ. Καμμένου να κάνει 3 στροφές πάνω από τον χώρο και να πηγαίνει τελικά στον Ιππικό Όμιλο, όμως ούτε εκεί μπόρεσε να προσγειωθεί και τελικά κατευθύνθηκε προς την Λέρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, που δίνουν μια διαφορετική εκδοχή, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν το ελικόπτερο επέστρεψε στο σημείο και προσγειώθηκε αλλά πριν βγει ο Πάνος Καμμένος, σηκώθηκε και πάλι με κατεύθυνση τη Λέρο. Το υπουργείο υποστηρίζει πως δεν ήταν στο πρόγραμμα του υπουργού η επίσκεψη στην Κω και γι' αυτό το λόγο δεν έμεινε.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε – με ειδική πτήση με C130 – το πρωί της Τρίτης στην Κω, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στην περιοχή, ενώ κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο.

Επίσης, στο Λινοπότι βρίσκονται εξίσου συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να κατευθυνθούν προς το ακίνητο Κανταρζή.

Μια άλλη εκδοχή των γεγονότων δίνει το aegeanews.gr: Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 10 παρά είκοσι το πρωί στον χώρο των 40 στρεμμ. της Μεσαριάς (πίσω από το Lidl) επιθεώρησε τον υπό επίταξη χώρο ο Υπ.Εθν. Άμυνας Π. Καμμένος παρουσία του βουλευτή Η. Καματερού (υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή και δεν είχαν πλησιάσει πολλοί πολίτες).

Εκεί έμεινε για περίπου είκοσι λεπτά και αφού είδε το χώρο αναχώρησε δίνοντας τις σχετικές εντολές για να προχωρήσει η διαδικασία της επίταξης και να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες από τον στρατό (επίσης φορτώνονται τα προκατ τα οποία θα τοποθετηθούν στην περιοχή).

Πηγές: vimatisko.gr, kostoday.gr, kosvoice.gr the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...