ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Νέα Επεισόδια στο σήριαλ των εκλογών παρωδία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Νέα Επεισόδια στο σήριαλ των εκλογών παρωδία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

 

Την ίδια στιγμή που η σεζόν βρίσκεται στην αιχμή της και χιλιάδες συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν δεκάδες δυσκολίες στους χώρους δουλειάς, με την εντατικοποίηση να βαράει κόκκινο, με τα ωράρια λάστιχο, με την μη τήρηση τις κλαδικής σύμβασης σε δεκάδες χώρους δουλειάς, την τεράστια έλλειψη προσωπικού και την προσπάθεια της εργοδοσίας να την υποκαταστήσει με καραβιές εργαζομένων από τηνηγεσία του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων συνεχίζει το «έργο της», δηλαδή τις εκλογές παρωδία που έχει στήσει με περίσσιο θράσος.

Παρά τις καταγγελίες μας για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών δηλαδή το γεγονός ότι ξεκίνησαν χωρίς να έχει δημοσιευθεί η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, ούτε βέβαια σχετική απόφασή της για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, με συνέπεια τον αποκλεισμό του συνδυασμού μας από τη συμμετοχή.

Ενώ το ίδιο το πρόγραμμα των εκλογών ήταν άγνωστο στους εργαζόμενους του κλάδου. Δηλαδή σε ποιο μέρος, ποια ημερομηνία και ποια ώρα γίνονται εκλογές και ποια συνολικά θα είναι η διάρκειά τους, κάτι που είναι υποχρέωση της εφορευτικής επιτροπής με βάση το καταστατικό, το ν. 1264/82.

Μετά από το εξώδικο που αποστείλαμε, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να ταξιδέψουν στο χρόνο…

Έτσι ως δια μαγείας εμφανίστηκαν αναρτήσεις στην ιστοσελίδατου σωματείου, ακριβώς για τα ζητήματα που θίγουμε στο εξώδικο οι οποίες ως τώρα δεν υπήρχαν, όπως αποδεικνύεται από σχετικά screenshots (φωτογραφίες ).

Όλη η διαδικασία των εκλογών αλλά και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται δείχνουν πως θέλουν αυτές οι δυνάμεις τους εργαζόμενους και το κίνημα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις, να συνταχθούν με τις υγιείς δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και μέσα από τον αγώνα μας και την οργάνωση μας, να αναπτύξουμε ένα κίνημα που να βάζει μπροστά τις ανάγκες μας.

 

 

Ρόδος, 08/06/2024
Δ.Α.Σ. Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...