Δήμος Καρπάθου: Προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς εν όψει της καλοκαιρινής  περιόδου»
 
-Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου σε συνεργασία με  το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου ανακοινώνει  τα εξής, προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία με τους δημότες προς αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς εν όψει της  καλοκαιρινής  περιόδου :

•    Οι ιδιοκτήτες  οικοπεδικών  και ακάλυπτων  χώρων που βρίσκονται  εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών  και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων  από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών  από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Είναι υποχρεωμένοι επίσης να απομακρύνουν τυχόν άλλα εγκαταλελειμμένα  καυστά ή εκρήξιμα υλικά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς  ή ταχείας επέκτασή της .
•    Από τη ν 1η Μαϊου μέχρι και 31η Οκτωβρίου κάθε έτους στους προαναφερόμενους χώρους απαγορεύεται  το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών.
•    Σε περίπτωση  μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρ.94 παρ. 1.  περίπτ. 26 εδάφ. Β’ του Ν. 3852/2010( Α΄87) « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης  και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». Οι ανωτέρω ποινικές κυρώσεις ασκούνται  από την Πυροσβεστική Αρχή.  
•    Οι παραβάτες του άρθρ. 1 παρ. 2 της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται  σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 433 του ποινικού Κώδικα.

                                                                            Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...