Δήμος Κάσου: Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Η.Ν. Κάσου - μη τήρηση όρων σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα :  Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση  Η.Ν. Κάσου  -  μη τήρηση  όρων σύμβασης  ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας .

 

    Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη  την Δ/νση  Θαλάσσιων συγκοινωνιών (τμήμα Β΄) και τον Πρόεδρο του Σ.Α.Σ  και  Γενικό  Γραμματέα  Λιμένων και Λιμ/κης Πολιτικης κ΄ Ναυτ. Επενδ. του Υπουργείου  Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής   αναφέροντας τα παρακάτω :

 

  «  Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας αλλά και την έντονη διαμαρτυρία μας  για την μη εφαρμογή των διαλαμβανομένων της προκήρυξης και  των όρων  της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας ως προς την ημερομηνία  έναρξης  των δρομολογίων ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης  της  γραμμής Σητεία προς Ρόδο με τις ενδιάμεσες προσέγγισης των λιμένων Η.Ν. Κάσου, Καρπάθου και  Χάλκης .

 

  Η Πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται  να ενημερώνει  το επιβατικό κοινό για τα δρομολόγια του πλοίου με  έναρξη  εξυπηρέτησης από την  8η Ιουλίου 2022  ενώ στο κείμενο της υπ’ αριθ. 2252.1.1/29652/22 από 29/04/2022 προκήρυξης του ανοικτού δημόσιου  διαγωνισμού   για την  εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας αναφέρει ως  ημερομηνία έναρξης την 13η Ιουνίου 2022.

 

 

 

 

 

 Επίσης στην  υπ  αρίθ 2252.1.132365/22 πρόσκληση  σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς  εξυπηρέτηση της εν λόγω  δρομολογιακής γραμμής   ως  ημερομηνία έναρξης   πραγματοποίησης  των δρομολογίων αναφέρεται  ξανά  η  13η Ιουνίου 2022 .

 

   Παρακαλούμε   όπως  μας ενημερώσετε  για τον λόγο της καθυστέρησης της έναρξης των δρομολόγιων  της  συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής καθώς  επίσης  και για την άμεση παρέμβασή  σας  ως  ο πλέον αρμόδιος  φορέας για την εφαρμογή  των όρων της σύμβασης  και  την άμεση έναρξη των δρομολογίων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία .

 

    Κλείνοντας  σε περίπτωση  που ισχύουν οι φήμες περί  βλάβης του  ορισμένου  προς εξυπηρέτηση των δρομολογίων   από την  πλοιοκτήτρια εταιρεία  πλοίου θεωρούμε   ότι  θα πρέπει να γίνει σύστασή για την αντικατάσταση  του. Σε διαφορετική περίπτωση εφόσον υφίσταται δικαιολογημένη αδυναμία της πλοιοκτήτριας εταιρείας   θα θέλαμε να προτείνουμε  τη λύση του ζητήματος αυτού  με  την παράταση  της πραγματοποίησης  των δρομολογίων  από την πραγματική ημερομηνία έναρξης   τους  έως  το τέλος Σεπτεμβρίου».   

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...