Δήμαρχος Κω: Σε καραντίνα ο νεαρός φορέας του κορωνοιού ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του

Ανακοίνωση-"Ο Δήμος Κω, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στους συμπατριώτες μας, συνεργάζεται με τους εμπλεκόμενους φορείς και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, από την πρώτη στιγμή που πάρθηκαν μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Είναι άλλωστε γνωστή σε όλους και κοινή συνείδηση στους συνδημότες μας, η στάση ευθύνης μας. Η αγωνία της κοινωνίας μας είναι και δική μας αγωνία, ειδικά από τη στιγμή που πλανάται διάχυτη η πληροφορία για δεύτερο κρούσμα.

Παρά τις προσπάθειές μας, όμως, να συμβάλλουμε με θετική διάθεση και καλή συνεργασία στην προστασία όλων, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Πολιτεία λειτουργεί με τις δικές της υπηρεσίες, τη δική της συλλογιστική και αξιολόγηση, στο πως και με ποιο τρόπο ενημερώνει.

Αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό, ο Δήμαρχος Κω έλαβε αρχικά γνώση από διακινούμενες πληροφορίες προχθές βράδυ, Δευτέρα 13/4. Παρά την άμεση κινητοποίησή του διασταύρωσε επίσημα τη βασιμότητα των πληροφοριών ώρες αργότερα, σε επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παπαγεωργίου Βασίλειο, μιας και ο αρμόδιος Υφυπουργός βρισκόταν στην Ξάνθη.

Η επίσημη διαβεβαίωση στον Δήμαρχο Κω ήταν ότι η Πολιτική Προστασία ιχνηλατεί τις επαφές του και έχει θέση σε καραντίνα τον ίδιο και όσους διαπιστωμένα έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του.

Παράλληλα, χθες το πρωί, Τρίτη 14/4, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς με επιστολή του στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά εξέφρασε, για μια φορά ακόμη, την έντονη ανησυχία του για την εμφάνιση και δεύτερου κρούσματος που επηρεάζει το νησί μας και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί το κλείσιμο των πυλών εισόδου, για αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Επιπλέον τόνισε, ως αρνητική παράμετρο, την μη έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου καθώς και το ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν καλείται να συνεισφέρει στην ιχνηλάτηση, αν και δύναται να το πράξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η θεσμική και επιστημονική ευθύνη κάθε ανακοίνωσης που αφορά στην πανδημία δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων ή των Περιφερειών. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Κω δε νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση η οποία παραβιάζει αυτή την αρχή, ούτε βέβαια να παραβιάσει το προσωπικό απόρρητο.

Όμως, επειδή υπηρετούμε την τοπική κοινωνία, που όλο αυτό το διάστημα δίνει συντεταγμένα τη δική της μάχη, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοπειθαρχίας, και η οποία κατά την άποψη της δημοτικής αρχής πρέπει να γνωρίζει για να μην παρασύρεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ανακοινώνουμε ότι ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς ζήτησε σήμερα επιπλέον ενημέρωση από την ηγεσία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι στις αεροπορικές πτήσεις λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ανεξάρτητα εάν υπάρχει ή όχι υποψία κρούσματος.

Παράλληλα ενημέρωσε το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά ότι ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση των επαφών του συμπατριώτη μας από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.

Μετά από αυτό, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο νεαρός συμπατριώτης μας είναι πολύ καλά στην υγεία του, παραμένει σε ελεγχόμενη καραντίνα, όπως άλλωστε και όλοι όσοι διαπιστώθηκε ότι έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του."

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...