Δήλωση του Δημήτρη Κρεμαστινού για τους ομολογιούχους

Σε συνέντευξη τύπου του συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου στην οποία προσκλήθηκε να παρευρεθεί, ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η σοβαρότητα ενός κράτους διασφαλίζεται με τη δυνατότητά του να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του. Η έκδοση ομολόγων αποτελεί την κορυφαία οικονομική υπευθυνότητα ενός σοβαρού κράτους. Εάν ένα κράτος δεν είναι συνεπές προς τους ομολογιούχους του στην πραγματικότητα θέτει υπό αμφισβήτηση όλη του την αξιοπιστία για το μέλλον: ποιος θα το εμπιστευθεί, αγοράζοντας ομόλογά του;
Βέβαια, η οικονομική κρίση με την επιλεκτική χρεοκοπία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είχε συνέπειες, μία από τις οποίες ήταν και το γνωστό ως “haircut” των ομολόγων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι ομολογιούχοι θα πρέπει να χάσουν την περιουσία τους την οποία επένδυσαν σε ομόλογα. Εφόσον το κράτος δεν μπορεί στην παρούσα φάση να αποζημιώσει τους ομολογιούχους θα πρέπει να αποκαταστήσει την οικονομική βλάβη μέσω της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ ή με άλλου τύπου φορολογικές ελαφρύνσεις ή ακόμα και μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα. Εν πάσειπεριπτώσει, τις απόψεις αυτές θα υποστηρίξω στη Βουλή όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση.»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...