Δήλωση Δημήτρη Γάκη για τις Ευρωεκλογές: Μια μαύρη μέρα για την Δημοκρατία, μια μαύρη μέρα για το μέλλον της Ευρώπης

Δήλωση Δημήτρη Γάκη για τις Ευρωεκλογές 

 

9 Ιουνίου. 
Μια μαύρη μέρα για την Δημοκρατία 
μια μαύρη μέρα για το μέλλον της Ευρώπης. 

Η μεγάλη αποχή στις Ευρωεκλογές αλλά και η βούληση των πολιτών, σπρώχνει την πολιτική ζωή προς τα δεξιά. 

Οι ακροδεξιές δυνάμεις απειλούν την Ευρώπη, απειλούν την προοπτική της. 

 

Στη χώρα μας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προσδίδει επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Οι ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις, οι πέραν της νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά στη χώρα μας συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό περίπου 20%. Είναι μία άμεση απειλή της Δημοκρατίας. Δεν δικαιολογούμαστε να την βλέπουμε.

Έβλεπα χθες βράδυ μια αγωνιώδη προσπάθεια από όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στα διάφορα τραπέζια συζήτησης να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα λες και οι πολίτες δεν έχουν πια κανένα κριτήριο αντίληψης. Δεν αντιλήφθηκαν το μήνυμα των εκλογών; 

Προσπαθούσε η Νέα Δημοκρατία να δικαιολογήσει την μεγάλη ήττα που έχει υποστεί χάνοντας 13% από τη δύναμη της. 

Προσπαθούσε ο ΣυΡιζΑ να δικαιολογήσει την περαιτέρω μείωση των εκλογικών ποσοστών του υποστηρίζοντας ότι μείωσε την διαφορά από το από 23 σε 13 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία. 

Προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσει την στασιμότητα του συγκρίνοντας το ποσοστό του με άλλες εποχές κρύβοντας για το μικρό ποσοστό του . 

Δεν τολμούσε κανένας όμως να πει την αλήθεια στον κόσμο και αυτό είναι που εκνευρίζει και απογοητεύει τους πολίτες, τους νοιώθει, μας νοιώθει ξένους. Αλήθεια γιατί είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα; Και ποια είναι η αλήθεια;

 Η αλήθεια είναι ότι χθες όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχασαν σε αυτές τις εκλογές. 

Το δικό μας κόμμα υπέστει Βατερλώ. Αποδείχτηκε ότι η Νέα Αριστερά είναι “παλιά” και θέλει ανακαίνιση. Το στελεχιακό δυναμικό της μπορεί να είναι το καλύτερο όμως είναι παλιό πολιτικό υλικό. 

Το ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι αποτελούμε εκείνη τη δύναμη η οποία την επόμενη μέρα θα συμβάλλει στην συνεννόηση του πολιτικού προοδευτικού δημοκρατικού χώρου αποτέλεσε ένα μεγάλο χτύπημα στο σχεδιασμό μας, στην επιθυμία μας για τη διαμόρφωση ενός μετώπου αντίστασης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και την ανατροπή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του 

κ. Μητσοτάκη. 

Ο ελληνικός λαός δεν μας εμπιστεύτηκε να υλοποιήσουμε την αγανάκτηση του.  

“Ως εδώ, Βρείτε τα”  μας είπε ουσιαστικά.

Αυτή η εντολή για να υλοποιηθεί προϋποθέτει ότι τα δύο κόμματα, ο ΣυΡιζΑ και το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να απαλλαγούν από αρχηγοκεντρικές τάσεις, εγωισμούς και πρωθυπουργικά οράματα. Για να προχωρήσει η ενότητα του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να γίνει ενότητα στη βάση χωρίς την παρουσία των δύο σημερινών αρχηγών τους. 

Δυστυχώς η επιλογή να μην ενισχυθεί η Νέα Αριστερά οδηγεί στην συνέχιση της ρευστότητας και του τέλματος του προοδευτικού χώρου. Θα συνεχίσουμε να κυλιόμαστε στο βούρκο της πολιτικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας και η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα συνεχίσουν το πάρτι που έχουν στήσει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

 

Ρόδος 10-6-2024
Δημήτρης Γάκης 

Πρωην βουλευτής Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...