Γ. Χατζημάρκος προς “Νησιωτική Ανατροπή”: Ποιος φοβάται τον τεχνικό έλεγχο;

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για την απόφαση προκήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου για τον έλεγχο του Τεχνικού Προγράμματος της ΠΝΑΙ με αντικείμενο ελέγχου το διοικητικό, φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ανά έργο (θέμα για το οποίο εξέφρασε αντιρρήσεις η παράταξη Νησιωτική Ανατροπή) διευκρίνισε ότι παραδόθηκε «νοερώς» στην νέα Περιφερειακή αρχή από τους  προκατόχους της, ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 434 τεχνικών έργων, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να αφορά την κατάσταση και εξέλιξή τους. «Όταν ασκείς διοίκηση πρέπει να έχεις μια εικόνα καθαρή. Εμείς παραλάβαμε ένα σκοτεινό δωμάτιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως έργο του τεχνικού συμβούλου είναι να αποτυπώσει και να κατηγοριοποιήσει τα έργα σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν και την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί «αφού κανένας δεν είχε το φιλότιμο ή την ευθιξία να ενημερώσει την Περιφερειακή Αρχή».
Σχολιάζοντας τις ενστάσεις της Νησιωτικής Ανατροπής, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Η Νησιωτική Ανατροπή υπερασπίζεται το έργο του κ. Μαχαιρίδη. Και δεν κατάλαβα, αφού το υπερασπίζεται τόσο πολύ, γιατί δεν κατέβαιναν και μαζί στις εκλογές να τελειώνουμε. Βγαίνουν με ανερμάτιστες ανακοινώσεις και ανακρίβειες όσον αφορά τον τεχνικό σύμβουλο, από τον οποίο εμείς πρέπει να αποκομίσουμε πλήρη εικόνα του τεχνικού προγράμματος των 434 τεχνικών έργων. Ποιος φοβάται το τι μπορεί να βγάλει αυτός ο τεχνικός έλεγχος; Αποδεικνύεται ότι το «δεκανίκι» που λέγεται Νησιωτική Ανατροπή φοβάται ίσως πιο πολύ και από τον Γιάννη Μαχαιρίδη, διότι ο Γιάννης Μαχαιρίδης δεν βγήκε να το κατηγορήσει αυτό. Γιατί το κάνει η Νησιωτική Ανατροπή;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζημάρκος.
Για τον  τεχνικό σύμβουλο για τη Στρατηγική Επικοινωνίας Τουριστικής Προβολής της ΠΝΑΙ για το έτος 2015, για τον οποίο επίσης υπήρξαν επικρίσεις από την Νησιωτική Ανατροπή ο Περιφερειάρχης αναρωτήθηκε «ποιος έχει αντίρρηση στο να υπάρξει μια επαγγελματική τεχνοκρατική αντίληψη του θέματος» και πρόσθεσε: «Αυτό μας πείραξε; Όταν ξοδεύονταν  τα εκατομμύρια σε διάφορες εκδηλώσεις που οι κύριοι και οι κυρίες τα άφησαν να τα υπογράψω εγώ και οι συνεργάτες μου. Όλο αυτό το πάρτι “μοιράζουμε πεντοχίλιαρα” άφησαν να τα υπογράψουμε εμείς. Σε στοίβες μας έρχονται τα τιμολόγια. Είναι όλα της ίδιας περιόδου. Το περασμένο Απρίλιο. Σας θυμίζει τίποτα ο Απρίλιος του 2014; Τώρα γι αυτά η Νησιωτική Ανατροπή δεν μιλάει. Δεν μιλάει για το πάρτι των 600.000 ευρώ σε πεντοχίλιαρα. Μιλάει μόνο όταν μπαίνει νοικοκυριό και τάξη. Ξαναλέω: Ούτε η παράταξη Μαχαιρίδη δεν διαμαρτυρήθηκε έτσι. Ο ένας στη Νησιωτική Ανατροπή στεναχωριέται για τις επιθέσεις στον φίλο του τον Γιάννη, ο άλλος γιατί κάνουμε έλεγχο. Αν μετάνιωσαν που δεν κατέβηκαν μαζί του, μπορούν να συγχωνευθούνε τώρα».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...