Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης: Επιμόρφωση στην αντεστραμμένη τάξη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΧΑΛΚΗΣ: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΑΞΗ

- Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” και στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Η Σχολική Σύμβουλος κ. Ντίνα Καλαούζη οργάνωσε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα “Το μοντέλο της ανεστραμμένης μάθησης

 

Η “ανεστραμμένη” τάξη (Flipped Classroom) είναι μια καινοτόμος διδακτική προσέγγιση, η οποία καταργεί στην ουσία την κλασσική “παράδοση μαθήματος” όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή, οι μαθητές/τριες επιλέγουν πότε και πού μαθαίνουν. Η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού-μαθητή/τριας είναι πιο εξατομικευμένη, ενώ ακόμη τονίζεται ιδιαίτερα η καθοδήγηση αντί της διάλεξης. Ο μαθητές μαθαίνουν παρακολουθώντας βιντεοδιαλέξεις ή  άλλο εκπαιδευτικό υλικό από το σπίτι τους, ενώ η «εργασία για το σπίτι» (homework) γίνεται στη σχολική αίθουσα με τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές να συζητούν και να επιλύουν απορίες. Αξιοποιείται η χρήση των Νέων Τεχνολογιών για τη διδασκαλία εντός και εκτός τάξης, η εξ αποστάσεως επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή αλλά και η συνεργασία μεταξύ των ίδιων των μαθητών, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία μορφή μικτής εκπαίδευσης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...