Γ.Νικητιάδης : Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

Γ.Νικητιάδης : Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

 

Για μία ακόμη φορά η Κάρπαθος γίνεται θύμα της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα των νησιών μας. Η κάλυψη των τριών κενών θέσεων πυροσβεστών υπαλλήλων της ΥΠΑ την τελευταία στιγμή στο διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου, φανερώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα αρμόδια υπουργεία την συγκοινωνία στα νησιά μας. Ήδη μία αεροπορική εταιρία αναγκάστηκε από την ως τώρα υπάρχουσα κατάσταση να βάλει μικρότερο αεροσκάφος για τα δρομολόγια της προς την Κάρπαθο καθώς μέχρι προ ολίγου ήταν καλυμμένες μόνο δύο από τις πέντε θέσεις πυρασφάλειας που προβλεπόταν. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι οι λιγότερες αφίξεις στην Κάρπαθο. Σε συνδυασμό με την απαξίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για μία ακόμη φορά οι νησιώτες είναι αντιμέτωποι με έναν ιδιότυπο αποκλεισμό.  

Με αφορμή την ερασιτεχνική λύση που για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση για την επίλυση του ζητήματος στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καρπάθου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί άριστα όταν πρόκειται να μοιράσει λεφτά στους ημέτερους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όταν πρόκειται να λύσει προβλήματα στα νησιά μας όπως αυτό που προέκυψε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καρπάθου, το επιτελικό κράτος είναι εντελώς αδιάφορο.  Μετά τον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Καρπάθου, η Κυβέρνηση πιστή στον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που τη διακρίνει, υποβαθμίζει με τις πρακτικές της  και το Διεθνές Αεροδρόμιο Καρπάθου. Οι ελλείψεις προσωπικού της ΥΠΑ στον τομέα της πυροπροστασίας επέφεραν μείωση των αφίξεων με τη χρήση μικρότερου αεροσκάφους από αεροπορική εταιρία. Προσφάτως τα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου είχαν έρθει αντιμέτωπα με ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, τώρα υποβαθμίστηκαν οι αερομεταφορές στην Κάρπαθο, όπου προ μηνών θρηνήσαμε έναν συμπατριώτη μας γιατί δεν άναβαν τα φώτα στο αεροδρόμιο της.

Επιτέλους η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τα νησιά μας. Το αεροδρόμιο της Καρπάθου είναι πνεύμονας για το νησί και ο τουρισμός είναι το οξυγόνο του νησιού.  Η Κάρπαθος, ζει από τον τουρισμό. Σταματήστε να απαξιώνετε την Κάρπαθο όπως προσφάτως με το ακτοπλοϊκό και τώρα με το αεροπορικό θέμα. Πρέπει να το καταλάβετε κύριοι της ΝΔ και να μην μας υποβαθμίζεται διαρκώς».

 

https://youtu.be/eL9N92g2wlg

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...