Γιώργος Πόκκιας για ΠΑΣΟΚ: Ήμουν, είμαι και θα είμαι με το μοναστήρι και όχι με τους καλόγερους!

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι με το μοναστήρι και όχι με τους καλόγερους. Με το κοπάδι και όχι με τα τσομπανόσκυλα!
Με την παράταξη, τα απλά μέλη, τις αρχές  και τις αξίες και όχι με τους αρχηγούς, τις ατομικές στρατηγικές και τις προσωπικές ματαιοδοξίες» δηλώνει στη Γνώμη ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πόκκιας και συμπληρώνει: « Απαιτείται εδώ και τώρα, να μπουν τα σπαθιά στα θηκάρια, να επανέλθει η συνεννόηση και η συνεργασία όλων των στελεχών, η αποχώρηση από το προσκήνιο όσων πλήγωσαν την παράταξη και τη βάση μας! Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω, και να δώσουν χώρο στη νέα γενιά και σε ένα Αρχηγό!». Τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, με συμφωνία στο πρόσωπο του νέου Προέδρου για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης χωρίς νέα μέτρα και συμφωνία για εκλογές μετά το φθινόπωρο του 2015.
Ο κ. Πόκκιας στη συνέντευξη του στη Γνώμη μιλά και με την ιδιότητα του αντιδημάρχου της Ανάπτυξης, του Πρωτογενούς Τομέα, της Επιχειρηματικότητας και της Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης στη νέα δημοτική αρχή υπο τον Φώτη Χατζηδιάκο. Σημειώνει οτι στις πρώτες 100 ημέρες υπάρχει θετικό δείγμα γραφής της νέας δημοτικής αρχής στη καθαριότητα, τη καθημερινότητα και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς που δείχνουν, όπως λέει το αποτύπωμα της νέας δημοτικής αρχής.
Μιλά και για τους δικούς του τομείς αρμοδιότητας για τους οποίους λέει ότι υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα ενώ περιγράφει τους στόχους για το νέο χρόνο: «Στόχος μας, είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, να έχουμε συνδιαμορφώσει ένα ενιαίο σχέδιο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλο το νησί μας. Στο εμπόριο και τη μεταποίηση, προσπαθούμε να θέσουμε κανόνες και διαδικασίες διαφάνειας, δικαιοσύνης και ισονομίας στις αδειοδοτήσεις και τη λειτουργία των τοπικών μας αγορών». Οσο για το κτύπημα της ανεργίας ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης δηλώνει: «Το σύνθημα μας είναι : "ενισχύουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και αυτές με τη σειρά τους στηρίζουν και προωθούν τα ντόπια προιόντα και την ντόπια απασχόληση"».
Χαρακτηρίζει, τέλος, αγαστές και αρμονικές τις σχέσεις ανάμεσα στο δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Η συνεννόηση, η συνεργασία, η συμπόρευση, η σύμπλευση είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επιτυχή εξέλιξη των τοπικών μας πραγμάτων».

Π1. Να ξεκινήσω από την πορεία της νέας δημοτικής αρχής...Πως την κρίνετε; Έχει βρει τους ρυθμούς της;
Συμπληρώνουμε σε λίγο τις πρώτες 100 μέρες της Νέας Δημοτικής Αρχής και νομίζω ότι υπάρχει ήδη ένα θετικό ισοζύγιο σαν απολογισμός. Παρ όλες τις εγγενείς αδυναμίες κάθε αρχής, που πάντα υπάρχουν, την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη Χώρα, την καθυστέρηση να ξεκινήσουμε δουλειά, που οφειλόταν στις προσφυγές κατά του κύρους των Εκλογών στο Δήμο μας, από συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, και που δυστυχώς ακόμα υπάρχει (λόγω της προσφυγής στο ΣτΕ), ο Δήμαρχος και όλη η Δημοτική Ομάδα, έχουμε καταθέσει δείγμα γραφής αλλά και πολύ ψυχή, που αντικειμενικά είναι πολύ θετικό. Φαίνονται ήδη, σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητα, στη καθαριότητα, στην εμφάνιση της Πόλης και των Χωριών, στην σύνταξη μελετών και στην επιτάχυνση υλοποίησης έργων και πάρα πολλές άλλες παρεμβάσεις κατα τομέα δραστηριότητας που δείχνουν ξεκάθαρα τον προσανατολισμό και το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής! Παράλληλα δεν αποφύγαμε να ανοίξουμε όλα τα μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα του Τόπου μας (ενεργειακό, ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας κτλ), και να καταστήσουμε σαφές  το ισχυρό διεκδικητικό μας πλαίσιο προς τη Κυβέρνηση και το Αθηνοκεντρικό Κράτος!
Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμα βήματα στην καλύτερη οργάνωση του Δήμου μας, στον καλύτερο συντονισμό τόσο των Αιρετών που έχουν συγκεκριμένες ευθύνες όσο και κυρίως των Υπηρεσιών μας, για τη συγκρότηση και υλοποίηση ενός γενικότερου σχεδίου ανά Τομέα, που θα καταστήσει σαφές προς όλους το συνολικό μας όραμα για το νησί μας, και θα περιγράψει ένα καλύτερο Αύριο για τους συνδημότες μας!
 
2. Έχετε αναλάβει την Αντιδημαρχία της Ανάπτυξης, του Πρωτογενούς Τομέα, της Επιχειρηματικότητας και της Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης...Με τον Πρωτογενή Τομέα τι έχουμε; Σας βλέπουμε να ασχολείστε με τα αδέσποτα...
Από την αρχή της νέας δημοτικής θητείας μου έχει ανατεθεί από τον Δήμαρχο μας τον Φώτη τον Χατζηδιάκο, ένας ευρύτερος τομέας, επιτελικός μα και πρακτικός, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων , από την πορεία των οποίων, θα κριθεί σε ένα σημαντικό βαθμό και η επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, και αυτό με φορτώνει με πρόσθετο βάρος και ευθύνη αλλά και συνάμα αποτελεί και μεγάλη πρόκληση για μένα.  Είναι ο ευρύτερος Τομέας της Ανάπτυξης του νησιού μας, ο ιδιαίτερος της Ανάπτυξης της Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, αλλά και οι κρίσιμοι τομείς της Απασχόλησης αλλά και της Επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων!
    Είναι γεγονός πως μέχρι τώρα έχουμε ρίξει το βάρος  και έχουμε δώσει έμφαση σε στοχευμένες κατευθύνσεις, που είναι η καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, η εφαρμογή της νομιμότητας και της κανονικότητας στο κομμάτι του υπαίθριου εμπορίου, των περιπτέρων, αλλά και των ινστιτούτων μακιγιάζ, νυχιών, κομμωτηρίων κτλ. όπως επίσης και στον έλεγχο και τον περιορισμό της αυθαιρεσίας στους βοσκοτόπους αλλά και στην πάταξη της ανεπιτήρητης και αδέσποτης βόσκηση ζώων. Ιδιαίτερα στο τελευταίο κομμάτι έχουμε δείξει πρόσθετο ενδιαφέρον διότι παρατηρήσαμε τεράστια προβλήματα από ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα που αποτελούσαν πηγή πολλών κινδύνων για την ασφάλεια της οδήγησης σε πολλούς οδικούς άξονες, δημιουργούσαν καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών, και πολλά άλλα ζητήματα σε όλο το νησί.  Σε όλους αυτούς τους τομείς, υπάρχουν ήδη μετρήσιμα αποτελέσματα βελτίωσης και βέβαια η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί, με την κατάλληλη βέβαια ενίσχυση της στελέχωσης των Υπηρεσιών μας και των αναγκαίων μέσων και εξοπλισμού τους.

3. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;
Στους υπόλοιπους τομείς, που είναι οι πιο επιτελικοί, δηλαδή στο σχεδιασμό της Ανάπτυξης, αλλά και στο κομμάτι της Απασχόλησης  όπως και της Επιχειρηματικότητας, οργανώνουμε τις δράσεις μας για να μπορέσουμε στο επόμενο διάστημα, να αναδείξουμε και να υλοποιήσουμε ένα ισχυρό και δυναμικό master plan τόσο για την Αγροτική Ανάπτυξη, όσο και για την γενικότερη Ανάπτυξη του νησιού μας, με πολύ δουλειά, οργάνωση και οριζόντια συνεργασία με όλους τους συναδέλφους που έχουν συναρμοδιότητα (Τουρισμού, Προγραμματισμού, Τεχνικών έργων, Πολεοδομίας, Πολιτισμού κτλ).





4. Τι στόχους έχετε θέσει για το νέο χρόνο;
Στόχος μας, είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, να έχουμε συνδιαμορφώσει ένα ενιαίο σχέδιο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλο το νησί μας!
Στον πρωτογενή τομέα, καταγράφουμε την υφιστάμενη κατάσταση με σκοπό να κατευθύνουμε τους αγρότες μας σε κάθετες καλλιέργειες, αλλά και καλλιέργειες εξειδικευμένες προϊόντων υψηλής ποιότητας. Παράλληλα πρέπει να στηρίξουμε τη συνεργασία τους σε ομάδες παραγωγών αλλά και να τους στρέψουμε στην μεταποίηση των αγροτικών μας προϊόντων. Με σχέδιο και οργάνωση, πρέπει να αξιοποιήσουμε την μεγάλη τουριστική αγορά του νησιού μας για να προωθήσουμε τα ντόπια μας προϊόντα, να καταφέρουμε δηλαδή την διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική μας βιομηχανία.
Στο εμπόριο και τη μεταποίηση, προσπαθούμε να θέσουμε κανόνες και διαδικασίες διαφάνειας, δικαιοσύνης και ισονομίας στις αδειοδοτήσεις και τη λειτουργία των τοπικών μας αγορών.
Αντιμετωπίζουμε δραστικά το νούμερο 1 κοινωνικό ζήτημα της ανεργίας με προώθηση της ντόπιας απασχόλησης στις τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα στηρίζουμε με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα και ιδίως την ντόπια με τη προώθηση της καινοτομίας και της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Το σύνθημα μας είναι : "ενισχύουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και αυτές με τη σειρά τους στηρίζουν και προωθούν τα ντόπια προιόντα και την ντόπια απασχόληση"

5. Οι σχέσεις δήμου και περιφέρειας πως είναι;
Είναι, πρέπει να είναι, και θα είναι αγαστές και αρμονικές. Η συνεργασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής στα νησιά μας, την Ανάπτυξη τους και την Ευημερία των νησιωτών μας! Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου και απέναντι μας είναι τα πολλά προβλήματα, η ανεργία, οι κοινωνικές ανισότητες, πολλές φορές και η αναλγησία του κεντρικού κράτους. Τόσο λοιπόν σε επίπεδο των επικεφαλής των δύο θεσμών του Γιώργου του Χατζημάρκου και του Φώτη του Χατζηδιάκου, όσο και επίσης σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, η συνεννόηση, η συνεργασία, η συμπόρευση, η σύμπλευση είναι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την επιτυχή εξέλιξη των τοπικών μας πραγμάτων. Και αυτό αποτυπώνεται συνεχώς στα έργα που υλοποιούμε από κοινού, αλλά και στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, των τεχνικών προγραμμάτων Περιφέρειας και Δήμου αλλά και των υπόλοιπων κοινών μας δράσεων.

6.Τις πολιτικές εξελίξεις πως τις σχολιάζετε; Να ετοιμάζουμε τα εκλογικά μας βιβλιάρια;
Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σημαντικό και κρίσιμο σταυροδρόμι. Βρισκόμαστε στη τελική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας για την ρύθμιση του δημοσίου χρέους και την αναπτυξιακή στροφή της ελληνικής οικονομίας που θα κλείσει οριστικά το κύκλο της παρατεταμένης κρίσης. Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να συνεννοηθούν. Πρέπει λοιπόν, κατά την άποψη μου, να αποφευχθούν αυτή τη στιγμή οι πρόωρες εκλογές, να συμφωνήσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή, να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαπραγμάτευση, χωρίς νέα μνημόνια και μέτρα και να συμφωνήσουν από τώρα για ημερομηνία εκλογών μετά το φθινόπωρο του 2015. Μια τέτοια συνεννόηση, συνεργασία και συμφωνία των πολιτικών μας Δυνάμεων, θα στείλει το μήνυμα της Εθνικής Ενότητας στο εξωτερικό, και θα βελτιώσει τη εικόνα και τη ψυχολογία στο εσωτερικό της Πατρίδας μας!
Διαισθάνομαι ότι κάτι τέτοιο εθνικά λυτρωτικό, θα συμβεί τελικά!

7. Βενιζέλος η Παπανδρέου;
Ήμουν, είμαι και θα είμαι με το μοναστήρι και όχι με τους καλόγερους.
Με το κοπάδι και όχι με τα τσομπανόσκυλα!
Με την παράταξη, τα απλά μέλη, τις αρχές  και τις αξίες και όχι με τους αρχηγούς, τις ατομικές στρατηγικές και τις προσωπικές ματαιοδοξίες.
Δεν ήμουν ποτέ προσωπολάτρης ή εικονολάτρης!
Η Δημοκρατική, Προοδευτική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, που ενσάρκωσε με επιτυχία, τα όνειρα και της ελπίδες εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, για αρκετές δεκαετίες, σπαράζεται από ένα αδελφοκτόνο εμφύλιο τα τελευταία χρόνια που έχει οδηγήσει στην απομόνωση και στο φυλλορρόημα του από την ελληνική κοινωνία. Απαιτείται εδώ και τώρα, να μπουν τα σπαθιά στα θηκάρια, να επανέλθει η συνεννόηση και η συνεργασία όλων των στελεχών, η αποχώρηση από το προσκήνιο όσων πλήγωσαν την παράταξη και τη βάση μας! Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω, και να δώσουν χώρο στη νέα γενιά και σε ένα νέο Αρχηγό!
Παράλληλα, πρέπει να επανακαθορίσουμε το πολιτικό και ιδεολογικό μας στίγμα, να αποφασίσουμε με ποιούς είμαστε και ποιούς θέλουμε να εκπροσωπούμε, να  ανακτήσουμε το ηθικό μας πλεονέκτημα, και να περιγράψουμε με απλό και ευκρινή τρόπο ένα σύγχρονο, αληθινό  και ειλικρινές όραμα για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Έτσι πιστεύω πως θα ξανασυναντηθούμε και θα συμπορευθούμε με την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαο

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...