Γιώργος Δασκαλάκης: «Ο τραγουδιστής που έχασε 187 κιλά»

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ -proto thema.gr
-Το 2006 ζύγιζε 267 κιλά. Σήμερα o δείκτης της ζυγαριάς σταματά στα 80! Ο 40χρονος τραγουδιστής μιλά στο People για το μεγάλο του όνειρο, τη μάχη με τα κιλά και τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.
-Σήμερα ο Γιώργος Δασκαλάκης είναι μπαμπάς δύο τρισχαριτωμένων μικρών, του Γιάννη, 4,5 ετών, και της Τσαμπίκας, 15 μηνών, και νιώθει μεγάλη χαρά,γιατί μετά από χρόνια προσπάθειας να καθιερωθεί στο μουσικό στερέωμα το τραγούδι του «Τι τραβάω» (σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου) βρίσκεται στην 20ή θέση της IFPI. Όμως, η ζωή του είχε πολλές ανηφόρες για να φτάσει μέχρι εδώ. Βλέποντάς τον, δύσκολα μπορείς να φανταστείς πως ο κομψός άντρας, που ξεσηκώνει το κοινό του όταν ανεβαίνει στην πίστα, κάποτε ζύγιζε 267 κιλά.

Η μουσική είχε μπει στη ζωή του από νωρίς. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, εργαζόταν ως πιανίστας στο νυχτερινό κέντρο Πλάκα στη Νυρεμβέργη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από γονείς μετανάστες. «Επειδή ήμουν σωματώδης, με περνούσαν για μεγαλύτερο. Έπαιζα πιάνο και έκανα φωνητικά στους τραγουδιστές» περιγράφει στο People. Εκείνη την εποχή, όμως, ξεκίνησε και η περιπέτεια με το βάρος του. Ένα σοβαρό ατύχημα σε κάποιο σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου έμελλε να είναι η αρχή του προσωπικού του Γολγοθά. «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχα μια πτώση και έσπασα τη λεκάνη μου. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζαμε. Χρειάστηκε να μου βάλουν τεχνητούς γοφούς και έκανα συνολικά έξι χειρουργεία για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Για δύο χρόνια έπαιρνα κορτιζόνη, με αποτέλεσμα από 50 κιλά, στα 15 μου χρόνια να φτάσω τα 105». Ο ίδιος παραδέχεται πως η εφηβεία, σε συνδυασμό με τη βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά και την καθήλωση για καιρό στο κρεβάτι τον έκαναν να χάσει το μέτρο με το φαγητό.

«Το 2005 η ζυγαριά μου έδειξε 180 κιλά και ένα χρόνο μετά, έφτασα να ζυγίζω 267 κιλά. Αποφάσισα να κάνω μια επέμβαση για να με βοηθήσει να χάσω βάρος, το λεγόμενο γαστρικό μανίκι. Ήμουν από τους πρώτους στην Ελλάδα που το έκαναν, αλλά, δυστυχώς για μένα, έγιναν σοβαρά ιατρικά λάθη, που διαπιστώθηκαν χρόνια μετά. Από το 2006 μέχρι και το 2012 πέρασα τεράστια ταλαιπωρία, με διάφορες επιπλοκές, όπως οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παλινδρομήσεις στομάχου. Το 2008 είχα χάσει τα περισσότερα κιλά, με τις επιπλοκές να συνεχίζουν, όμως ο γιατρός που μου έκανε την επέμβαση ήταν άφαντος. Το 2013 και ενώ βρισκόμουν σε περιοδεία στη Γερμανία, έπαθα μια αιμορραγία και μπήκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί που με είδαν εκεί διαπίστωσαν πως στην επέμβαση που είχα κάνει στην Ελλάδα είχαν γίνει τραγικά λάθη. Μου είπαν χαρακτηριστικά πως είναι θαύμα που ζω! Ο Έλληνας γιατρός είχε ράψει λάθος το στομάχι και αναγκάστηκα να κάνω μια διορθωτική επέμβαση, γιατί κινδύνευε η ζωή μου. Κατά τη διάρκεια της γαστρεκτομής στην Ελλάδα είχαν δημιουργηθεί τέσσερις στενώσεις, με αποτέλεσμα το στομάχι μου να έχει χωρητικότητα για τροφή μόλις 60 γραμμάρια. Αυτό είναι κάτι μη αναστρέψιμο. Καταλαβαίνεις ότι, πλέον, πρέπει να τρώω ό,τι πιο παχυντικό υπάρχει για να συντηρούμαι. H βασική μου τροφή είναι οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά, που έχουν πολλές θερμίδες». Παρότι ο δικηγόρος του τον προέτρεψε να κάνει μήνυση στον Έλληνα γιατρό και να αποζημιωθεί, εκείνος ήταν σαφής: «Δεν με ενδιαφέρει να αποζημιωθώ οικονομικά. Τα χρήματα δεν πρόκειται να μου φέρουν πίσω τα χαμένα χρόνια».
Το 2002 θα επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, έπειτα από δύο πολύ σημαντικές απώλειες. Σε ηλικία 54 ετών, ο πατέρας του χάνει τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ κάποια χρόνια αργότερα, ο αδελφός του πέφτει από τις σκάλες μέσα στο σπίτι και φεύγει από τη ζωή στα 44 του χρόνια, βυθίζοντας την οικογένεια στο πένθος. Ακόμα και σήμερα, όταν ο Γιώργος πηγαίνει για δουλειές στη Γερμανία, συγκινείται και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Στην Ελλάδα δηλώνει συμμετοχή στο Να η Ευκαιρία που προβάλλεται στο Mega. Παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Αλέκα Καμηλά και στην κριτική επιτροπή οι: Βλάσσης Μπονάτσος, Λία Βίσση, Γιάννης Δουλάμης, Λίτσα Διαμάντη και Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. «Ερμήνευσα το τραγούδι “Φεύγω’’ του Αντώνη Βαρδή και πήρα τέσσερα δεκάρια και ένα εννιάρι από τον Τριανταφυλλίδη, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις χαμηλές του βαθμολογίες. Αν και πέρασα στον τελικό, δεν πήγα ξανά στην εκπομπή. Μου έφτασε η επιβεβαίωση που πήρα από τους κριτές» θυμάται ο Γιώργος. Το 2002 θα γνωρίσει και τη γυναίκα του, Φωτεινή, η οποία έκτοτε είναι δίπλα του σε κάθε βήμα. «Με γνώρισε όταν ήμουν άρρωστος, με αβέβαιο μέλλον. Η κοινή μας ζωή, όμως, μας χάρισε ωραίες στιγμές και δύο υπέροχα παιδιά» λέει συγκινημένος.

Γνωστός στο ευρύ κοινό θα γίνει τον Ιούλιο του 2013, μετά τη συνεργασία του με τη Ναταλία Γερμανού, όταν η δημοφιλής στιχουργός υπογράφει δύο τραγούδια του, το «Ένα μηδέν» και το «Γιατί να σ’αγαπάω», σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη. «Η Ναταλία και ο Μηλιωτάκης μού έδωσαν το κλειδί και άνοιξα την πόρτα για να προχωρήσω» μας λέει. Ήδη το τηλέφωνό μου χτυπάει από μεγάλα μαγαζιά και επιχειρηματίες» λέει, ενώ παραδέχεται πως η νέα του εμφάνιση του χάρισε καινούρια αυτοπεποίθηση, αλλά και του άνοιξε πόρτες. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε ένα βιντεάκι που τον δείχνει να τραγουδά με την Πάολα και έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου. «Είναι θαυμάσιο παιδί, αλάνι στην πίστα, αλλά απίστευτα συνεσταλμένος χαρακτήρας. Πριν από λίγο καιρό πήγαμε στο καμαρίνι της με τον Ηλία Φιλίππου. Μου έπιασε το μάγουλο και είπε στον Ηλία: “Να τον προσέξεις όπως πρόσεξες και μένα”. Της βγήκε μέσα από την ψυχή της, δεν είχε καμία ανάγκη να το κάνει. Για μένα, αυτή τη στιγμή η Πάολα είναι το νούμερο ένα, πραγματική σταρ. Δεν την πίστευε κανείς και τώρα την παρακαλάνε».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...