Για τη ψυχή και την τιμή της Ελένης

Για τη ψυχή και την τιμή της Ελένης.

- Δεν την ήξερα και δεν θα μάθαινα ποτέ για εκείνη αν δεν συνέβαινε αυτό το τραγικό που της συνέβη.  Μια μικρή κοπέλα έφυγε απ’ τον μάταιο κόσμο με τρόπο μαρτυρικό.  Μαρτύρησε και έφυγε στο άνθος της ηλικίας της.

Από τότε που άκουσα το τραγικό γεγονός, η σκέψη μου ταξιδεύει.  Την έλεγαν Ελένη, ήταν φοιτήτρια στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο, μια όμορφη κοπέλα με πολλά όνειρα που παγιδεύτηκε μέσα στο ψέμα γιατί αναζητούσε την αλήθεια.  Την πήρε η θάλασσα, στην αγκαλιά της κι ας ήτανε φουρτουνιασμένη σαν τη ψυχή της όταν χάθηκε.

Ας είμαστε ρεαλιστές, τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα δεν έχει ξανακουστεί στο όμορφο νησί μας.  Κι αυτή η άμοιρη κοπέλα ξεψύχησε.  Για τη ζωή της δεν ήξερα και δεν θα ήταν κάτι το οποίο θα μ’ ενδιέφερε ποτέ να μάθω.

Το μόνο που ξέρω ακόμα κι αν τίποτα δεν ξέρω, είναι πως ήταν φοιτήτρια στο νησί μου και ένα θύμα της ματαιότητας και της ομορφιάς της νιότης της, όπως κάθε κοπέλα σε αυτή την ηλικία είναι εξίσου όμορφη.  Μια κοπέλα σαν πολλές κοπέλες με πολλά όνειρα.  Πόσες γυναίκες δεν αμφιταλαντεύονται καθημερινά για το σωστό και το λάθος, το θέλω και το μπορώ, τα πρέπει και μη.  Η αλήθεια είναι πως στη θέση της Ελένης θα μπορούσε να βρίσκεται η οποιαδήποτε κοπέλα, γιατί τελικά όλα είναι θέμα τύχης ή ατυχίας.

Για τη ψυχή της κοπέλας που μαρτύρησε και έφυγε νωρίς πριν πάρει το πτυχίο της, πριν ζήσει τα όνειρά της και για την τιμή της οικογένειάς της, πιστεύω πως ο δήμος μας θα έπρεπε να δημιουργήσει μια μικρή ανάμνηση ως μικρή ένδειξη του πόνου που νιώσαμε όλοι εμείς οι ροδίτες και οι ροδίτισσες στο άκουσμα αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος και που δεν θέλουμε να επαναληφθεί ποτέ ξανά και για κανένα λόγο.

Συγχωρέστε με για την προτροπή, αλλά κάθε φορά που αντικρίζω φουρτουνιασμένη θάλασσα,  μου θυμίζει εκείνη την ημέρα που έμαθα για εκείνη την κοπέλα, την Ελένη Τοπαλούδη.

Ελένη Ν. Καραγιάννη
Αθλήτρια Τριάθλου
Απόφοιτη Τμήματος Μεσογειακών
 Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου
Απόφοιτη ΑΣΠΑΙΤΕ παρ. Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...