Γιατί ψηφίζω ΝΑΙ - Του Γιώργου Ματσίγκου

Αγαπητοί συμπολίτες.  Αγαπητοί εργαζόμενοι.
   
Συζητώντας τις 5 τελευταίες ημέρες με εκατοντάδες εργαζομένους, διαπίστωσα ότι επικρατεί μεγάλη σύγχυση. Λογικό, αφού δεν  πρόλαβαν να ενημερωθούν σε μια περίοδο όπου όλοι εργάζονται σκληρά για να επιβιώσουν. Αιτία της σύγχυσης,  η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μέσα σε 5 ημέρες, στις 5 Ιουλίου.

Δυστυχώς, μετά από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς, δεν φαντάστηκα ως  Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος πολίτης, ότι ένα δημοψήφισμα θα δίχαζε την Ελλάδα και τον λαό της.  

Ένα δημοψήφισμα που και ο απλός πολίτης αναρωτιέται γιατί γίνεται, αφού ο Πρωθυπουργός της χώρας  δήλωσε εκ νέου ότι την Δευτέρα θα πάει στις Βρυξέλλες να υπογράψει την νέα συμφωνία μέχρι το 2017.
 
Τότε γιατί γίνεται το δημοψήφισμα; Υπήρχε λόγος να σπαταλήσουμε 100 εκατομμύρια ευρώ τέτοιες εποχές; Γιατί δήλωνε τότε ο κ. Τσίπρας το 2011 ότι αν επιχειρήσει  ο Παπανδρέου δημοψήφισμα και θέσει στο λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα τότε η κατάρρευση της οικονομίας και η πτώχευση της χώρας θα έλθει πριν την κάλπη; Γιατί λοιπόν ο Κ.Τσίπρας ξέχασε τι έλεγε τότε και δεν προβληματίζεται για τις τότε σωστές του απόψεις και φόβους του?

Γιατί λοιπόν εδώ και 5 μήνες δεν συμφωνήσαμε με τους εταίρους με πιο ευνοϊκούς όρους απ ότι φαίνεται μετά την νέα Ελληνική πρόταση;
Γιατί λοιπόν απορρίψαμε τα προηγούμενα προγράμματα και χάθηκαν δισεκατομμύρια και τώρα ζητάμε καινούργιο πρόγραμμα;
Γιατί εάν κατά την γνώμη του έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα και να απευθυνθεί στον λαό δεν το έκανε 3 μήνες πριν, με ανοιχτές τις τράπεζες και πριν από την έναρξη της τουριστικής σαιζόν?

Γιατί αρνούμαστε να πληρώσουμε τα δάνεια που χρωστάμε?  Σίγουρα φταίνε πολλοί, φταίνε όλοι οι  Έλληνες (βολεμένοι και μη) και όχι οι Ευρωπαίοι, αφού δεν υπήρχε αντίδραση από κανέναν  για τη σπατάλη του δημοσίου (ευρωπαϊκού χρήματος). Ξεχνάμε ότι χώρες όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Πορτογαλία δανείζονται με 4,5 έως 5,5% και εμάς μας έχουν δανείσει με 1,5%. Αυτό λέγεται τοκογλυφία? Όταν μας επέστρεφαν ακόμα και τα κέρδη από τα παλαιά ελληνικά ομόλογα?

Ποιος ψήφιζε τις Κυβερνήσεις της Ελλάδος;

Οι Ευρωπαίοι ή οι Έλληνες;  Γιατί λοιπόν  φταίνε όλοι οι Ευρωπαίοι και όχι εμείς οι Έλληνες; Και εγώ μαζί, που ανεχθήκαμε τις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων?
Γιατί φτάσαμε να ρωτάμε ΌΧΙ η ΝΑΙ για ανύπαρκτο λόγο; Ποιές είναι οι διαφορές της δικιάς μας πρότασης; Μήπως δεν υπάρχει η υπογραφή στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με υπογραφή Βαρουφάκη?

Μόνο με την ιδέα του δημοψηφίσματος, έκλεισαν οι τράπεζες, τέθηκε το capital control και ορισμένοι πιστεύουν (συμπεριλαμβανόμενης και της κυβέρνησης) ότι με το ΟΧΙ θα έχουμε καλύτερες ημέρες, θα είμαστε πιο ισχυροί. Άλλο όμως τι πιστεύεις και άλλο τι γίνεται και τι θα γίνει!  Οι Ευρωπαίοι θα το εκλάβουν ότι δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και το Ευρώ. Το έχουν δηλώσει σχεδόν όλοι. Πιο αδύναμος θα πάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και όχι πιο ισχυρός!

Το ΝΑΙ δεν είναι καλό, είναι κακό, αλλά σου επιτρέπει να ελπίζεις και να διαπραγματεύεσαι μέσα στην Ευρώπη με το Ευρώ. Σίγουρα έρχονται δύσκολα χρόνια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, άλλα είναι καλύτερα εντός της Ευρώπης με ευρώ και σίγουρα, με θυσίες και αγώνες του λαού και των  επιχειρηματιών, αλλά με άξιους κυβερνώντες (κυβέρνηση σωτηρίας και εθνικής συνεννόησης) τότε μόνο θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες με την δημιουργική ασάφεια χάσαμε τους φίλους μας, χάσαμε τους υποστηρικτές μας Ευρωπαίους δανειστές. Χάσαμε δισεκατομμύρια ευρώ της Ευρώπης. Χάσαμε τον τουρισμό. Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας. Να παρακαλάμε για 60 και 120 ευρώ, δικά μας χρήματα, που δεν ξέρουμε εάν θα υπάρχουν την άλλη εβδομάδα.
Κλείνοντας, αναφέρω ότι η τουριστική σαιζόν ξεκίνησε με τις καλύτερες προβλέψεις με σημαντική αύξηση κρατήσεων και αφίξεων. Δυστυχώς από τις εκλογές και μετά, το κλίμα άλλαξε, οι κρατήσεις μειώθηκαν και τώρα πλέον έχουμε περισσότερες ακυρώσεις απ’ότι κρατήσεις και λιγότερες αφίξεις απ’ότι περιμέναμε όπως έδειξαν και τα στατιστικά στοιχεία στην Ρόδο, Μάιος -3,38% και Ιούνιος -9,13%.
Δυστυχώς ο κατήφορος συνεχίζεται, ενώ οι εθελοτυφλούντες πανηγυρίζουν ότι πάμε καλά! Έλεος! Τόσο ψέμα, τόση υποκρισία, τι περιμένουν? Να αδειάσει η Ρόδος και η Ελλάδα από τουρίστες? Και στο τέλος να μας πουν, δυστυχώς πτωχεύσαμε?
Εμείς οι Ροδίτες υποδεχόμαστε κάθε χρόνο εκατομμύρια Ευρωπαίους, τους οποίους αγαπάμε και μας αγαπούν. Γιατί θέλουν να μας κάνουν εχθρούς με τους πελάτες μας?
Αυτό που με εκπλήσσει είναι το γεγονός  ότι αρκετοί δεν είναι ενημερωμένοι και ειδικά αυτοί οι οποίοι δηλώνουν υπερήφανοι για το ΟΧΙ στους Ευρωπαίους δανειστές μας!  

Δεν αισθάνονται ντροπή για τις δηλώσεις Νταβούτογλου να μας βοηθήσει να πληρώσουμε της υποχρεώσεις μας στο Δ.Ν.Τ.? Άραγε αυτό δεν μας προσβάλλει?  Ή ανήκουμε στην Ανατολή? Αυτό είναι εθνική ντροπή και δεν είναι το ΝΑΙ στην Ευρώπη, το ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, το ΝΑΙ στην συμφωνία! Η επιλογή δική σας. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας!

Ευχαριστώ πολύ  
Γεώργιος Ματσίγκος
Πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...