Γιάννης Παππάς Υφ. Ναυτιλίας: «πάνω από 2 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή στη Ρόδο, για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2023»

Γιάννης Παππάς Υφ. Ναυτιλίας: «πάνω από 2 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή στη Ρόδο, για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2023»

Ξεκινούν οι προκαταβολές 50% για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από τις πυρκαγιές του 2023. Μεγάλο μέρος των 15,7 εκατ. ευρώ προορίζεται για τους πληγέντες της Ρόδου, που φθάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, στο παρελθόν, απαιτείτο μέχρι και τετραετία, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την καταβολή των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ με ποσά, σαφώς μικρότερα,  σε σχέση με αυτά που δίδονται τώρα. 

Η συνεργασία, Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέληξε στις ευεργετικές αυτές αποφάσεις ανακουφίζοντας τους αγρότες σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄1891/26.03.2024) παρέχεται η προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι, υπέστησαν απώλειες σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως, ελαιόδενδρα ή αμπέλια, από τις πυρκαγιές της περιόδου Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου 2023 σε πληγείσες περιοχές της χώρας.

Το σύνολο των προκαταβολών που θα δοθεί σε 2.109 δικαιούχους, ανέρχεται συνολικά σε 15,67 εκατ. ευρώ.  Εξ΄αυτών, οι αγρότες της Ρόδου, θα αποζημιωθούν με ποσό, που φθάνει τα 2.021.679 ευρώ ως προκαταβολή, η οποία  ισούται με το 50% του ποσού της δικαιούμενης επιχορήγησης. Για τους μη κατ΄ επάγγελμα αγρότες, η προκαταβολή ανέρχεται στο ήμισυ αυτής, των επαγγελματιών αγροτών. 

"Η γρήγορη υλοποίηση της απόφασης  θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες της Ρόδου, που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του περασμένου έτους." δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη, ευεργετική,  Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...