Γιάννης Παπαβασιλείου, πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ: Η Ρόδος παίζει δυνατά στους Ευρωπαίους πολίτες - Η βίζα θα φέρει πολλούς Τούρκους τουρίστες

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου παραχώρησε συνέντευξη με θέματα που αφορούν την τουριστική κίνηση και όχι μόνο. Ο κ. Παπαβασιλείου αναφερόμενος στη νέα τουριστική σαιζόν είπε ότι "Η Ρόδος παίζει δυνατά ως μπραντ στους τουρίστες από την Ευρώπη". Ανέφερε ότι μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία στη Ρόδο. Η αύξηση στην τουριστική κίνηση την υπολογίζει στο 5%.

Ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στην βίζα που θα δίδεται σε Τούρκους τουρίστες και χαρακτήρισε τη δράση ως σημαντική. "Σε επαφές που είχαμε με τα απέναντι παράλια έχουν οριστικοποιηθεί δυο δρομολόγια εβδομαδιαίως από το Μπουντρούμ προς τη Ρόδο, δυο φορές την ημέρα από το Μαρμαρίς και 1 δρομολόγιο καθημερινά από το Φετιγέ στην Ρόδο. Η Τουρκική αγορά θα αναπληρώσει σε ένα βαθμό τις απώλειες από το Ισραήλ. Κάνουμε ενέργειες για έναρξη πτήσεων απευθείας από Κωνσταντινούπολη και Σμύρνης προς την Ρόδο αλλά μάλλον αποτελέσματα θα έχουμε τον επόμενο χρόνο".

Ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που τρέχει το Υπουργείο Τουρισμού και αφορά τις δωρεάν διακοπές μιας εβδομάδας στη Ρόδο, όσων τουριστών τα ξενοδοχεία τους στη μεγάλη φωτιά που περασμένου καλοκαιριού είχαν εκκενωθεί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...