Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ: Η νησιωτικότητα πρέπει να είναι στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια προλόγισαν τον πρώην υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη στη Ρόδο, ο πρώην βουλευτής Νίκος Ζωίδης, ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο Ρόδου.

Ο κ. Ζωίδης μίλησε για θερμά αισθήματα που έχει ο ροδιακός λαός για τον Γιάννη Μανιάτη που έχει διακριθεί σε πολλά επίπεδα, του κοινοβουλίου, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της ανθρωπιάς και της λογικής. Ο Στάθης Κουσουρνας ανέφερε ότι ο κ. Μανιάτης είναι άριστος γνώστης των ενεργειακών ζητημάτων της χώρας αλλά και του ορυκτού της πλούτου. «Η σύγχρονη ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας-είπε ο κ. Κουσουρνάς- έχει θεμελιωθεί από το ΠΑΣΟΚ και τον Μανιάτη». Ο Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε ότι «θα πρέπει να στέλνουμε στην ευρωβουλή ανθρώπους που μπορούν να διαμορφώνουν ευρωπαϊκές πολιτικές. Ένας τέτοιος πολιτικός είναι ο Γιάννης Μανιάτης

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης ενας πολιτικός εργατικός, σεμνός, με γνώσεις λαμβάνοντας τον λόγο είπε «Θα ήθελα να φύγει το μήνυμα για μια άλλη Ευρώπη από τη δημοκρατική Ρόδο που μαθαίνει από τα λάθη της και είναι ετοιμη για μια νεα επανεκκίνηση». Και συνέχισε «Διαμορφώσαμε την ενεργειακή πολιτική για το αύριο της χώρας. Να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο πρωην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην νησιωτικότητα σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα . ¨Πρέπει να αποτελέσει κορυφαία ευρωπαϊκή πολιτική. Αν με τιμήσουν οι πολίτες θα δώδω βάρος σε θετικές πρωτοβουλίες και στην έγκαιρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τα μαθαίνουμε λίγο πριν αρχίσει η εφαρμογή τους».

 

Ο κ. Μανιάτης απάντησε σε ερώτηση με φόντο το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία και το θέμα με βραχονησίδες που ανέκυψε. Ο κ. Μανιάτης ήταν κατηγορηματικός: « Κανένας σοβαρός ελληνας πολιτικός δεν θα δεχθεί ότι υπάρχει θέμα κυριαρχίας σε ελληνικές βραχονησίδες. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ειπώθηκε. Είμαι υπέρ του διαλόγου αλλά θέματα κυριαρχίας δεν συζητά κανείς μας»

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η δήμαρχος Τήλου σε ανάρτηση της περιγράφει την περιπέτεια προσφύγων που έφθασαν στο νησί, τους...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...