Β. Καλοπήτας από Νίσυρο: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί καταλύτη πολιτικών εξελίξεων»

Β. Καλοπήτας από Νίσυρο: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί καταλύτη πολιτικών εξελίξεων»

-Για τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού με την ένταξή του στο δίκτυο των παγκόσμιων γεωπάρκων της UNESCO συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο της Νισύρου το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας και ο δήμαρχος του νησιού κ. Χριστοφής Κορωναίος.

Κατά την συνάντησή τους ο κ. Β. Καλοπήτας ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για όλα τα ανοικτά ζητήματα του νησιού διαβεβαιώνοντας τον δήμαρχο Νισύρου ότι για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στήριξη της νησιωτικότητας σημαίνει αναπτυξιακά έργα και ειδικά κίνητρα για τους κατοίκους.

«Η Νίσυρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ξεχωρίσει ως αυθεντικός εναλλακτικός προορισμός. Η εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ιαματικών Πηγών της Νισύρου και η αξιοποίηση του γεωτόπου του ηφαιστείου με σύγχρονα μέσα, θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.  Ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος, με τον οποίον είχαμε την ευκαιρία και παλαιοτέρα να ανταλλάξουμε απόψεις για τη Νίσυρο σε εργασίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων (Κλαμπ του Στρασβούργου) αποδεχόμενος πρόσκληση που του απηύθυνα ως σύνδεσμος του Δικτύου στην Ελλάδα, μου ανέπτυξε τον σχεδιασμό του για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού αλλά και τον προβληματισμό του καθώς οι ελλείψεις στις υποδομές και τα κενά στον τομέα υγείας αποτελούν τροχοπέδη για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού.

 Όπως και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου έτσι και στη Νίσυρο οι δασικοί χάρτες, υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα γι αυτό και διαβεβαίωσα τον δήμαρχο ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διατηρεί το θέμα ψηλά στην ατζέντα και πιέζει για να δοθεί λύση, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ οι πολίτες στα νησιά της Δωδεκανήσου καλούνται να επωμιστούν τεράστια οικονομικά βάρη προκειμένου να διασφαλίσουν την ακίνητη περιουσία τους», δήλωσε ο κ. Βάιος Καλοπήτας μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Νισύρου.

Το μέλος της ΚΠΕ, συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τους οποίους συζήτησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Βάιος Καλοπήτας, το Κίνημα μέρα με τη μέρα οικοδομεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης κάνοντας πράξη την ανανέωση που ζητά ο ελληνικός λαός, σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας.

 «Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί καταλύτη πολιτικών εξελίξεων, προκαλώντας ισχυρές αναταράξεις στο κυβερνητικό οικοδόμημα της νεοφιλελεύθερης παράταξης. H υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη εξέθεσε τη χώρα μας διεθνώς και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι σήμερα αποφεύγει να δώσει επαρκείς απαντήσεις.  Οι υποκλοπές δεν είναι θέμα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι θέμα δημοκρατίας και αυτήν καλούμαστε ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να υπερασπιστούμε με τη στάση μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε νησί, σε όλη τη χώρα».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...