Βραβείο στο Γυμνάσιο Παραδεισίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ

(Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2024: Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες-Eπίπεδο A2)

Το 2ο Βραβείο στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 (Concours de la Francophonie 2024) τον οποίο οργανώνει κάθε χρόνο το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και φέτος είχε ως θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες,  απέσπασαν οι μαθητές του τμήματος Γ2 του Γυμνασίου Παραδεισίου. Το ιστορικό μας σχολείο διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερα από 600 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τόσο δημόσια αλλά και ιδιωτικά.

Πρωταρχικός στόχος αυτού του διαγωνισμού είναι η παροχή ενός κοινού θέματος με σκοπό την εμβάθυνση στα γαλλικά και φυσικά την καλλιέργεια της συνεργατικότητας και της δημιουργικότητας.
Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τις τοποθεσίες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Γαλλία, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται  αινίγματα για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κουίζ για Έλληνες και Γάλλους αθλητές καθώς και αθλητικά γεγονότα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.
Η τάξη κατασκεύασε το ταμπλό, τα πιόνια, τις κάρτες – γρίφους, έγραψε τους κανόνες και βρήκε ονομασία για το παιχνίδι.   
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παραδεισίου Νίκος Τσατταλιός, συγχαίρουν όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, καθώς και την εξαιρετική εκπαιδευτικό κ. Χρύσα Φουντουλάκη που καθοδήγησε με μοναδικό ζήλο τους μαθητές και τις μαθήτριες της.
Félicitations à tous les élèves !

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...