Βενιζέλος: Η βίαιη διακοπή της ΕΡΤ θέτει ζήτημα δημοκρατίας

Για το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τοποθετήθηκε, για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το Παρίσι όπου βρίσκεται.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου του «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» ο κ. Βενιζέλος τόνισε «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω στους συναδέλφους μου γύρω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η βίαιη διακοπή της εκπομπής της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας, ένα ζήτημα θεσμικό. Και θέτει επίσης ένα πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία και την προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας που είναι μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους εθνικής υπευθυνότητας σημειώνοντας «Συμμετέχουμε ως σοσιαλιστικό κόμμα στην κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους εθνικής υπευθυνότητας, ευρωπαϊκής υπευθυνότητας, για λόγους υπευθυνότητας απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί σεβόμαστε τις θυσίες του λαού μας, και έχουμε το καθήκον να προτείνουμε μία λύση στέρεη, χωρίς εξτρεμισμούς, που να δίνει προοπτική, αν έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή αντίληψη σε ό,τι την λιτότητα, σε ότι αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίο, Μάρτιν Σούλτς, για την επιστολή που έστειλε στον Αντώνη Σαμαρά όπου, ως εκπρόσωπος του ανώτατου ευρωπαϊκού κοινοβουλευτικού οργάνου, έθεσε το πρόβλημα της δημοκρατικής νομιμότητας και επίσης το θέμα της δημοκρατικής δεοντολογίας.

«Πρέπει να σεβόμαστε τον πλουραλισμό, πρέπει να σεβόμαστε τις βάσεις των δημοκρατικών αξιών μας, όχι μόνο το πρόγραμμα προσαρμογής. Δεν είναι μόνος σκοπός η αντοχή της οικονομίας, αλλά επίσης ο σεβασμός της δημοκρατικής πολιτικής και πολιτιστικής ατμόσφαιρας που είναι απολύτως συνώνυμη με την Ευρώπη. Γιατί για μας, η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα εγχείρημα οικονομικό είναι κυρίως ένα εγχείρημα κοινωνικό, ένα εγχείρημα ποιότητας των αξιών, ένα εγχείρημα ιστορικό και πολιτιστικό» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου

 


Πηγή: Βενιζέλος: Η βίαιη διακοπή της ΕΡΤ θέτει ζήτημα δημοκρατίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110674#ixzz2WJYnRkmk

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...