Βαρουφάκης: Γιατί απέρριψα το Σχέδιο

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και η ευρωζώνη είναι αδιαίρετη, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup. Εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι στο τέλος του δρόμου θα επέλθει συναινετική λύση.

Όπως είπε, στόχος αυτών των συζητήσεων ήταν η δημιουργία κοινού τόπου με χρονοδιάγραμμα τεσσάρων έως έξι μηνών για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης δανειακής σύμβασης ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας, της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία, η οποία θα είναι θεραπευτική για την Ελλάδα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν φτάσαμε στη συμφωνία, ήταν οι διχογνωμίες επί της ουσίας του προγράμματος. Ενός προγράμματος, όπως είπε, που απέτυχε να σταθεροποιήσει την Ελλάδα, δημιούργησε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και κατέστησε τις μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της προηγούμενης Τετάρτης, είπε ότι η Ελλάδα απέρριψε το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε την αναφορά για επέκταση του προγράμματος με επιτυχή ολοκλήρωσή του.
nooz.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...