Αφίξεις μεταναστών σε Φαρμακονήσι, Μεγίστη και Σύμη!

Δέκα αλλοδαπούς εντόπισε και απεγκλώβισε απογευματινές ώρες χθες, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε βραχώδη περιοχή περιοχή ν.Στρογγύλης.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη Μεγίστη. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

  Τριάντα έξι (36) αλλοδαποί εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ως επιβαίνοντες σε πνευστή λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου. Η λέμβος με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους προσέγγισε τις ακτές όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες με ασφάλεια και στη συνέχεια παρελήφθησαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..

     Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.


Σήμερα το πρωί εφφθασαν 28 μετανάστες στο Γιαλό της Σύμης και αποβιβάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, σαν να κάνανε βαρκάδα όπως δήλωσε στο Verena κάτοικος της Σύμης. Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος του νησιού λευτέρης Παπακαλοδούκας, έχει μιλήσει μέχρι στιγμής με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον Αρχηγό του Λιμενκού και ψάχνει τον υπουργό κ. Μυταράκη για περαιτέρω ενίσχυση  φύλαξης των θαλασίων συνόρων στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή υπάροχυν πέντε σκάφη, δυο φουσκωτά, ένα πολεμικό, ενα πλωτό, ενα της Φρόντεξ και ένα μεγάλο σκάφος που όμως είναι τώρα για συντήρηση. Ο δήμαρχος ζητά να επιστρέψει άμεσα το μεγάλο σκάφος του Λιμενικού γιατί εκτιμά οτι μπορεί να συμβάλλει πολύ στην αποτροπή αφίξεων μεταναστών. Να αναφέρουμε τέλος οτι σύφμωνα με πληροφορίες απο τις απέναντι ακτές τούρκοι λιμενικοί ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να τα ασφαλίσουν γιατί κινδυνέυουν να κλαπούν για ...ταξίδια προς τα ελληνικά νησιά! 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...