Απουσία γυναικών στις πρόσφατες πολιτικές εκδηλώσεις, της Ελένης Καραγιάννη

Απουσία γυναικών στις πρόσφατες πολιτικές εκδηλώσεις

- Οι εικόνες έχουν τη δύναμη να μας προβληματίζουν.  Επικοινωνιακό μέσο για κάθε εκδήλωση, μέσο διαφήμισης και προβολής αλλά και αποδεικτικό στοιχείο για την ολοκλήρωση έργων, το πριν και το μετά και κάθε άλλου είδους εκδηλώσεων πολιτικών, πολιτιστικών ή ακόμη κοινωνικών συναντήσεων ή άλλων.

Το τελευταίο διάστημα ορθά γίνεται μεγάλος αγώνας για ανάδειξη πρωτοβουλιών και ολοκλήρωση έργων σε διάφορα επίπεδα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά από τις επικοινωνιακές αυτές ενέργειες οι οποίες βέβαια αποτελούν και τεκμήριο για την εκτέλεση έργων απουσιάζει η εικόνα της γυναίκας πολιτικού.  Της γυναίκας που δραστηριοποιείται αθόρυβα προφανώς για την εκτέλεση των έργων αυτών.  Η γυναίκα της πολιτικής τι απέγινε; Η γυναίκα που πριν δυο χρόνια έψαχναν κάποιοι για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους για να συμπληρώσουν το ποσοστό σε γυναικεία συμμετοχή, γιατί είναι εξαφανισμένη από τις φωτογραφίες; Αυτή η νοικοκυρούλα, η εργαζόμενη, η κοπέλα της διπλανής πόρτας που την ξεσήκωναν κάποιοι τάζοντάς της λαγούς με πετραχήλια και παρατούσε τις δουλειές της, το σπίτι, τα παιδιά της και έτρεχε δω και κει στις χαιρετούρες, γιατί δεν υπάρχει πουθενά;

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.  Πολλές εικόνες στην περίπτωσή μας προδίδουν την πραγματικότητα του τι έγιναν αυτές οι περίφημες γυναίκες της πολιτικής που μάλλον τελικά χρησιμοποιήθηκαν για να λανσάρουν τον νεοτερισμό στις παρατάξεις, το πνεύμα  ελευθερίας και ανεξαρτησίας παρά για το σεβασμό στην προσωπικότητα, τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Φθάσαμε το έτος 2021 με τόσα κινήματα υπέρ των γυναικών σε κάθε τομέα και ασχολούμαστε ακόμα για τα δικαιώματα των γυναικών ακόμα και στην πολιτική.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιούνται οι γυναίκες αυτές που προτάθηκαν να συμμετάσχουν στην προεκλογική περίοδο σε ομάδες έργων σύμφωνα με τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους.  Φυσικά για να γίνει αυτό προϋπόθεση είναι η σωστή αξιολόγηση και ο σεβασμός αυτός που πηγάζει από τον σεβασμό για τη γυναίκα.

Ο σεβασμός στους κόπους και τις προσπάθειες των γυναικών είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού.  Πολλές γυναίκες ενώ καταλαβαίνουν την αδικία δυσκολεύονται να διεκδικήσουν είτε λόγω των καταστάσεων ή ακόμα περισσότερο επειδή πολλές φορές όταν μιλάμε εμείς οι γυναίκες είναι σαν να μιλάμε στο κύμα, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι για όσους δεν ήθελαν ν’ ακούσουν.

Καλό είναι λοιπόν οι σοφοί αυτού του τόπου να θυμούνται αυτές τις γυναίκες που τις τρέχανε πριν δυο χρόνια στις εκλογές και φωτογραφίζονταν μαζί τους.  Η κοινή λογική ότι τις γυναίκες αυτές θα πρέπει να τις βοηθάνε να σηκώνουν το ανάστημά τους γιατί αργότερα πάλι θα τις χρειαστούν.   Όσο για μας.. αφήστε μας γιατί είμαστε αθλήτριες.

 

Ελένη Ν. Καραγιάννη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...