Αποσύρεται η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για ανασχηματισμό

Να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε η πλειονότητα των μελών της ΚΟ -αν και υπήρξαν και αντίθετες φωνές- γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση και ανασχηματισμό.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι μετά την απόφαση για απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι για το αντικείμενό του, την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, θα μιλήσει μόλις οριστικοποιηθεί η παραίτησή του.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).

Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς. Στην συνεδρίαση συζητείται η στάση που θα τηρεί το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή, με εισήγηση από τον Φώτη Κουβέλη να αποφασίζεται η ψήφος κατά περίπτωση.

Πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δεν λείπουν οι διαφωνίες για την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Φώτη Κουβέλη.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο για τις διαφορετικές φωνές μέσα στη ΔΗΜΑΡ

Παρά το βαρύ κλίμα και τις διαφοροποιήσεις θεωρείται δεδομένη η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.

Ο ανασχηματισμός

Μαξίμου και Ιπποκράτους αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Εντός της ημέρας και μετά τις τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ αναμένεται συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για το εάν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει υπουργικά καθήκοντα ή και θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ανασχηματισμός, που δεν θα αφορά μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τοποθετείται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Newsroom ΔΟΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...