Απολογισμός Συμμετοχής Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Καρπάθου στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ (VAKANTIEBEURS UTRECHT ) 13-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα:  «Απολογισμός Συμμετοχής Δημοτικής Επιτροπής  Τουρισμού  Καρπάθου στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ (VAKANTIEBEURS UTRECHT )  13-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015»
-Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης συμμετείχε ο Δήμος Καρπάθου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Τον Δήμο Καρπάθου εκπροσώπησε η Φωτεινή Φράγκου μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου . Επίσης σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Oλλανδός Carl Runge. Η παρουσίαση του νησιού στην έκθεση ήταν πολύ καλή και έγιναν σημαντικές επαφές. Στο χώρο (stand) της Καρπάθου υπήρχαν οι τσάντες και τα απαραίτητα φυλλάδια με τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες του νησιού , ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά ψιλοκούλουρα σε πανέρι (ευχαριστούμε τους φούρνους Γεραπετρίτη και Αθανασίου για τις προσφορές τους).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το stand της Καρπάθου περισσότεροι από δύο χιλιάδες άτομα, κυρίως Ολλανδοί , από όλα τα μέρη της Ολλανδίας. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν τουρίστες που έρχονται στην Κάρπαθο για πολλά χρόνια , άλλοι που έχουν έρθει μία φορά , αρκετοί που πρόκειται να έρθουν το καλοκαίρι και ζητούσαν πληροφορίες για το νησί και άλλοι που δε γνώριζαν την Κάρπαθο και τους ενημερώσαμε σχετικά . Τα σχόλια των επισκεπτών , στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν θετικά και όλοι είχαν να θυμηθούν ευχάριστες αναμνήσεις από το νησί μας.
Το χώρο της Καρπάθου επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος , η Διευθύντρια του ΕΟΤ Κάτω Χωρών (Βέλγιο – Ολλανδία- Λουξεμβούργο) κα Ελένη Σκαρβέλη , η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Δημήτρης Πασχαλίδης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους οποίους συζητήσαμε για διάφορα θέματα σχετικά με τον τουρισμό και την προώθηση του νησιού μας. Η κα Σκαρβέλη μας ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες να ανοίξει η αγορά του Βελγίου με νέες πτήσεις για Κάρπαθο , με πιθανή έναρξη το 2016 . Επίσης μας ενημέρωσε ότι στην Έκθεση Τουρισμού στις Βρυξέλλες 5-9 Φεβρουαρίου 2015 θα έχει περίπτερο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και της δώσαμε υλικό της Καρπάθου για την παρουσίαση του νησιού στους Βέλγους.
Την πρώτη ημέρα 13 Ιανουαρίου, η Έκθεση ήταν ανοιχτή στους επαγγελματίες του τουρισμού ενώ από τις 14 Ιανουαρίου ήταν ανοιχτή και για το κοινό. Είχαμε πληθώρα συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες, πρακτορεία, tour operators, δημοσιογράφους εντύπων και τηλεόρασης, bloggers κλπ. (ενδεικτικά αναφέρουμε Γεώργιος Δήμου – TUI Hellas, Μιχάλης Χατζηανδρέου- The Blue Lagoon Group, Aktiva Tours, Oleander Travel, Stap Reizen, Griekland Magazine, Sol Fly, Vakantietips, Vos Travel, De Telegraaf, Camper Club, PIGASOS Utrecht Dance Group).
Επίσης επισκεφτήκαμε άλλα περίπτερα από Ολλανδικά πρακτορεία και περιοδικά , τους δώσαμε πληροφορίες για το νησί και τους καλέσαμε να μας επισκεφτούν και να το γνωρίσουν από κοντά. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το ενδιαφέρον από εξειδικευμένα πρακτορεία εναλλακτικού τουρισμού (ποδηλασία, πεζοπορία κλπ.) για το νησί μας ήταν πολύ μεγάλο και είναι απαραίτητο να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την ολοκλήρωση των αντίστοιχων υποδομών, ώστε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που θα έρχονται και σε άλλες εποχές εκτός του καλοκαιριού.
Θέλω να πιστεύω ότι με τη σωστή και ολοκληρωμένη παρουσία του νησιού μας στις τουριστικές εκθέσεις και την αξιοποίηση των γνωριμιών μας,  σε συνδυασμό πάντα με τις αξιόπιστες υπηρεσίες και υποδομές στο νησί καθώς και πάνω από όλα με τη δική μας συμπεριφορά, ευσυνειδησία και επαγγελματική κατάρτιση θα καταφέρουμε να φέρουμε περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες στο νησί μας.
Για την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου
Φωτεινή Φράγκου-Δημοτική Σύμβουλος

                                       Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου  Καρπάθου
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...