Απίστευτο το μπέρδεμα με το ΙΚΑ Καρπάθου - Tι είπε ο διοικητής του ΙΚΑ στο VERENA και στο Μανώλη Δημελλά

Την ώρα που ο Δήμαρχος Καρπάθου σφράγιζε φρέσκες, δυνατές ανακοινώσεις και δελτία τύπου με θέμα τον εμπαιγμό από το ΙΚΑ στην Κάρπαθο, ο διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει, ούτε και υπήρξε κάποιο θέμα με το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κάρπαθο. Θα παραμείνει ανοιχτό όπως έχει.

Από το γραφείο του, στο 8ο όροφο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, στην Αθήνα και με ένα πάτημα, στα πλήκτρα του υπολογιστή, παρακολουθεί όλες τις κινήσεις των ασφαλισμένων και γνωρίζει πολύ καλά, όπως ο ίδιος τονίζει, τι ακριβώς γίνεται στη Κάρπαθο.

Το κουμφούζιο ξεκίνησε πριν από τις γιορτές, όταν ο δήμαρχος Καρπάθου, Μιχάλης Χανιώτης  και οι βουλευτές του νησιού, είχαν τις προφορικές διαβεβαιώσεις του διοικητή, για την απρόσκοπτη διατήρηση του γραφείου. Λίγες ημέρες μετά, ένα επίσημο έγγραφο από το ΙΚΑ, έφτασε να κάνει άνω-κάτω όλη τη Κάρπαθο. Αφού η επίσημη ανακοίνωση στην ουσία προωθούσε τους Καρπάθιους και Κασιώτες ασφαλισμένους στη Ρόδο, φυσικά εννοούμε για διοικητικά και οικονομικά θέματα.

Για τον διοικητή του ΙΚΑ, δεν μπαίνει κανένα θέμα λουκέτου, μάλιστα ξεκαθάρισε ότι ακόμη και αν τελικά δεν προσφερθεί χώρος στέγασης από το Δήμο Καρπάθου, το υποκατάστημα θα παραμείνει στο δικό του.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν καταλαβαίνει πως προέκυψε στα ξαφνικά η όλη αναστάτωση. Αναρωτιέται, μήπως τελικά κρύβονται άλλοι προσωπικοί λόγοι, πίσω από την πρόκληση του πανικού και της μεγάλης προβολής του θέματος.

Οι Κασσιώτες και οι Καρπάθιοι φαίνεται πως είναι στη μέση ενός σπασμένου τηλέφωνου. Οι υπεύθυνοι μάλλον δεν επικοινωνούν ή δεν θέλουν να κλείσει αυτό το θέμα. Στα λόγια όμως όλοι συμφωνούν, για την αναγκαιότητα του ΙΚΑ στο νησί. Από την άλλη τα επίσημα γραφόμενα, με στρογγυλές κρατικές σφραγίδες χαρτιά, δείχνουν μια αρνητική πορεία για το ζήτημα. Αν ο διοικητής του ΙΚΑ έχει δίκιο γιατί με μια μετρημένη ανακοίνωση, δεν κλείνει το καυτό θέμα, ώστε να τελειώσει ετούτο το μίζερο σήριαλ;

Τελικά κλείνει ή απλά, ψάχνει δωρεάν γραφεία το υποκατάστημα του ΙΚΑ;

Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό μπέρδεμα (τέχνασμα;) ή για μια άκομη, τρανή ήττα, όλων εμάς, των πολιτών αυτής της χώρας, που πνίγονται μέσα σε θάλασσα από υποσχέσεις και παχιά λόγια;

ΠΗΓΗ: VERENA

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...