Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας: Θα πρέπει να γνωρίζουν οτι «Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουσι χυδαίοι άνθρωποι»

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΕ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας, από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε  ότι όλοι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας   είναι τόσο άσχετοι  που να μην γνωρίζουν  τον μύθο του Αισώπου αλλά και το παγκοσμίως  γνωστό ρητό – Hic Rhodus, hic salta, που έλεγαν οι  Ρωμαίοι.
Όμως το έχουμε ξαναπεί, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.  
Η πολυπληθής και ενθουσιώδης συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ  την Πέμπτη στη Ρόδο με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος  Αλέξη Τσίπρα  που  ξεπέρασε κάθε προσδοκία  είναι φανερό ότι  πανικόβαλε τα στελέχη της ΝΔ  που ξεπέρασαν τα όρια και επιδόθηκαν στις δικές τους ερμηνείες. Τι να πει κανείς  ότι   “όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται” ;
Οι φωστήρες της ΝΔ οφείλουν να γνωρίζουν ότι  «Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει.  Υπάρχουσι  χυδαίοι άνθρωποι»,  όπως  έχει γράψει ο Λορέντζος Μαβίλης.
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»,  αυτή την φράση του Αισώπου απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. πρωθυπουργό,  στην κυβέρνηση και στους κάθε λογής  προθύμους,  θιασώτες των μνημονίων που οδήγησαν την χώρα και τον λαό μας  στη σημερινή  κατάσταση.
«ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»,   πρόκειται για:    «Αρχαιότατη φράση που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς φιλοσόφους. Προέρχεται από τον μύθο «Ανήρ Κομπαστής» του Αισώπου, κατά τον οποίο ένας αθλητής που βρισκόταν στην Αθήνα καυχιόταν συνέχεια ότι σε αγώνες στην Ρόδο είχε πραγματοποιήσει ένα τεράστιο άλμα. Καθώς δεν τον πίστευε κανείς, αυτός έλεγε στους Αθηναίους να πάνε στη Ρόδο και να ρωτήσουν τους θεατές των αγώνων. Τότε ένας Αθηναίος πήγε στο σκάμμα και με το χέρι έγραψε πάνω στην άμμο τη λέξη «Ρόδος». Μετά γύρισε προς τον καυχησιάρη αθλητή και του είπε: «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα», το οποίο έχει μείνει ως «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».   
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο κ.  πρωθυπουργός  και οι συγκυβερνώντες  θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν  πολύ καλά την ουσία του μύθου  του Αισώπου και τι παθαίνει  ο «Ανήρ Κομπαστής»,  δηλαδή  ο άνδρας που κομπάζει, που περιαυτολογεί.
Τελειώνοντας παραθέτουμε το κείμενο του Αισώπου, προς  «γνώσιν και συμμόρφωσιν»  των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
«Ἀνὴρ πένταθλος ἐπὶ ἀνανδρίᾳ ἑκάστοτε ὑπὸ τῶν πολιτῶν ὀνειδιζόμενος, ἀποδημήσας ποτὲ καὶ μετὰ χρόνον ἐπανελθών, ἀλαζονευόμενος ἔλεγεν ὡς πολλὰ καὶ ἐν ἄλλαις πόλεσιν ἀνδραγαθήσας, ἐν τῇ Ρόδῳ τοιοῦτον ἥλατο πήδημα ὡς μηδένα τῶν Ὀλυμπιονικῶν ἐφικέσθαι• καὶ τούτου μάρτυρας ἔφασκε παρέξεσθαι τοὺς παρατετυχηκότας, ἂν ἄρα ποτὲ ἐπιδημήσωσι. Τῶν δὲ παρόντων τις ὑποτυχὼν ἔφη πρὸς αὐτόν• Ἀλλ’, ὦ οὗτος, εἰ τοῦτο ἀληθές ἐστι, οὐδὲν δεῖ σοι μαρτύρων• αὐτοῦ γὰρ καὶ Ῥόδος καὶ πήδημα. Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι ὧν πρόχειρος ἡ δι’ ἔργων πεῖρα, περὶ τούτων πᾶς λόγος περιττός ἐστι».

«Στις 25 Ιανουαρίου η ελπίδα έρχεται και ο φόβος φεύγει γιατί   όσες φορές αναμετράται ο φόβος με την ελπίδα, κερδίζει η ελπίδα».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...