Απάντηση στον Μ. Κόνσολα απο τον δήμαρχο Καρπάθου: Είναι ανεπίτρεπτη πολυτέλεια για την Κάρπαθο, κάθε επουσιώδης διαφωνία!....

Δήλωση δημάρχου Καρπάθου“ Γιάννη Νισύριου:

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου του δήμου, έγινε μια αποτίμηση του ταξιδιού μου στην Αθήνα, των επαφών μου με υπουργούς και εκπροσώπους φορέων για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της Καρπάθου.

Είναι υποχρέωσή μου να ενημερώνονται όλοι οι Καρπάθιοι πού και πώς παρεμβαίνω και σε ποια φάση βρίσκονται τα θέματα που τους απασχολούν. Καθετί που εγράφη, είναι η αλήθεια και μάλιστα με μετριοπάθεια.

Ως δήμαρχος και ως άνθρωπος της σύνεσης και των συνθέσεων, ποτέ δεν με αφορούσαν και δεν θα με αφορούν φθηνές αντιπαραθέσεις ή σκοπιμότητες. Με αφορά όμως να δώσω λύσεις στα προβλήματα του νησιού μας και νέα πνοή στον τόπο μας που τόσο πολύ την έχει ανάγκη.

Γι’ αυτό και δεν κατανοώ το ύφος της δήλωσης του υφυπουργού Μάνου Κόνσολα. Αυτό το ύφος είναι ξένο προς τη φιλοσοφία μου. Δεν αμφισβητώ ότι όλοι αγαπάμε την Κάρπαθο. Έχει δίκιο ο υφυπουργός που γράφει ότι “ουδέποτε υπήρξε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του στο υπουργείο Τουρισμού”. Αυτό ανέφερα και στο δελτίο Τύπου με την αναφορά βέβαια ότι ραντεβού ζήτησα και δεν κλείστηκε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ωστόσο, δεν έχει νόημα όλη αυτή η συζήτηση και η δημιουργία σκιών. Ως Δήμαρχος αντιπαρέρχομαι το γεγονός, θεωρώντας ότι είναι ανεπίτρεπτη πολυτέλεια για την Κάρπαθο, κάθε επουσιώδης διαφωνία. Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ έχει ανάγκη από όλες τις δυνάμεις της. Σε αυτή την πανστρατιά. Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ. Αναφέρω για παράδειγμα το αίτημα του Δήμου από τις 19 Σεπτεμβρίου 2019 για την ίδρυση Τουριστικής Σχολής. Υπάρχουν και άλλα πολλά. Μπροστά μας είναι τα προβλήματα και τα ανοικτά στοιχήματα και ας δείξουμε ο καθένας έμπρακτα πώς συμβάλλει για ένα δυναμικό μέλλον της Καρπάθου.

Σ’ αυτά ας εστιάσουμε και όχι σε ένα διάλογο δίχως νόημα για το Νησί μας και τους ανθρώπους του.

Ο δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος.”

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...