" Αξιολόγηση  της διαμορφωμένης  κατάστασης  στην Κάσο λόγω  κορωνοϊού "

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: " Αξιολόγηση  της διαμορφωμένης  κατάστασης  στην Κάσο λόγω  κορωνοϊού "

- Πραγματοποιήθηκε στις 2 Μάη η συνάντηση της δημοτικής  επιτροπής υγείας με τη συμμετοχή του υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων Ασφαλείας (Λιμενικό, Αστυνομία, Αγροφυλακή). Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου και υπεύθυνου της επιτροπής Μιχάλη Ερωτόκριτου έγινε συζήτηση μεταξύ των μελών για τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα για τον Covid-19 και τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 4/5 . 

    Ο Δήμαρχος επίσης ευχαρίστησε όλα τα μέλη της επιτροπής,  τους δημόσιους λειτουργούς και γενικά όσους συνέβαλαν όλο αυτό το δύσκαμπτο διάστημα στην  επιδημιολογική καθαρότητα και γενικά την υγειονομική σταθερότητα που επικρατεί στο νησί μέχρι σήμερα.                                         

      Η συζήτηση επίσης περιστράφηκε και στο άνοιγμα των σχολείων. Η άποψη που κυριάρχησε ήταν οι σοβαρές ενστάσεις των περισσότερων από τους παρευρισκόμενους σε ότι αφορά την επιστροφή των εκπαιδευτικών  που έφυγαν από το νησί τις πρώτες  μέρες της έξαρσης της πανδημίας. Εάν και κατά πόσο δηλαδή η εκτέλεση των καθηκόντων τους θα γίνει (λόγω του ταξιδιού τους) σε συνθήκες έτσι ώστε να διασφαλίζουν την  υγεία των μαθητών και την μη μετάδοση δυνητικά του ιού στο σχολικό περιβάλλον  και όχι μόνο. Ήδη κυκλοφορεί σχετικό κείμενο με  παρόμοιο προβληματισμό από  τον Δήμο με την συμμετοχή  των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με υπογραφές και με τη  σύμφωνη γνώμη  του Δήμαρχου.                                                               

       Η κεντρική ιδέα είναι να βρεθεί μία λύση ώστε οι εκπαιδευτικοί  να παραμείνουν στις εστίες τους από όπου να τους δοθεί η δυνατότητα να διδάξουν το υπόλοιπο των μαθημάτων διαδικτυακά. Δεν μπορούμε να μιλάμε από τη μια για την παράταση της νησιωτικής οδηγίας απαγόρευσης στα νησιά μας και από την άλλη για ελάχιστες  μέρες κάλυψης διδακτέας ύλης να ρισκάρουμε την υγειονομική αλυσίδα που με νύχια και με δόντια την κρατήσαμε αλώβητη.                                                                  

   Στη συζήτηση συμμετείχε διαδικτυακά και ο πνευμονολόγος Γιάννης Αράπης με συγκεκριμένες  προτάσεις .                                                                                                                                                    

      Τέλος η Επιτροπή ομόφωνα θέλει να μεταφέρει στους κατοίκους της Ηρωικής μας Νήσου το πνεύμα της  επαγρύπνησης αφού ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επαγρύπνηση λοιπόν μέχρι τον τελικό μας στόχο αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες με υπομονή και αλληλεγγύη.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...