Αντ. Γιαννικουρής: «Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση του ΤΕΕ στην Κάρπαθο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Θέμα: Αντ. Γιαννικουρής:..«Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση του ΤΕΕ στην Κάρπαθο».

  • Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, ένα εμβληματικό έργο που ενώνει όλη την ανθρωπότητα.

Μεγάλη η ανταπόκριση των συμπατριωτών μας, στην εκδήλωση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με θέμα: «Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ» στην Κάρπαθο και εισηγήτρια την Ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ κα  Αντωνία Μοροπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Μέγαρο Ευαγγελίστριας Πηγαδίων με την ευγενική διάθεση της αίθουσας από τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας πόλεως Καρπάθου σε συνεργασία με το Επαρχείο Καρπάθου – Ηρωϊκής Ν. Κάσου.

Η Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, ένα εμβληματικό έργο της χριστιανοσύνης είναι η προσφορά των ελλήνων μηχανικών στην χριστιανική πίστη. Αποτελεί δε μια τέραστια παρακαταθήκη ανυπολόγιστης αξίας και είναι ίσως το σημαντικότερο έργο αποκατάστασης της Ορθοδοξίας. 

Η διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ για την «Προστασία Μνημείων» που είχε την επιστημονική ευθύνη του έργου απόκατάστασης με αναγνωρισμένους ακαδημαϊκους, μαζί με 70 Έλληνες επιστήμονες, αναστηλωτές, συντηρητές, τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων, δούλεψαν ακούραστα, ώστε σε λιγότερο από 9 μήνες να γίνει το αδύνατο εφικτό και να παραδοθεί το Ιερό Κουβούκλιο όχι μόνο στις 3 χριστιανικές κοινότητες αλλα σε ολόκληρη την Οικουμένη.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν οι θρησκευτικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων και συλλόγων του νησιού.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, συνεχάρη την κα Μοροπούλου για την εξαιρετική παρουσιάση αλλά κυρίως για την δυνατότητα που δόθηκε και στους Καρπαθίους συμπατριώτες μας, να γίνουν κοινωνοί αυτής της συγκλονιστικής εμπειρίας. Η συμπατριώτισσα μας, επικεφαλής του έργου, τόνισε ότι το έργο ανήκει στην Ελλάδα, στο Πολυτεχνείο, στους Έλληνες μηχανικούς και την ομάδα που το υλοποίησε.

Τέλος κ. Γιαννικουρής μετά το πέρας της εκδήλωσης, ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δωδεκανήσου τον Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Μαναρουλά για τη φιλοξενία, την Έπαρχο Καρπάθου – Ηρωϊκής Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου για την συνεργασία και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...