Αντώνης Γιαννικουρής: «Η οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, ξεκινά από τα σχολεία. Μεγάλη η επιτυχία των εκδηλώσεων στην Κω»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντώνης Γιαννικουρής: «Η οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, ξεκινά από τα σχολεία. Μεγάλη η επιτυχία των εκδηλώσεων στην Κω»

 

Μια σημαντική αλλά κυρίως επίκαιρη διαχρονικά εκδήλωση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων που σχετίζονται με τον τομέα της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, διοργάνωσε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου το πρωί της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου Κω, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Δήμο Κω, το Εμπορικό Επιμελητήριο και το 1ο ΕΠΑΛ ΚΩ,.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών, που όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνης Γιαννικουρής, αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς στους δρόμους των νησιών μας. Την εκδήλωση, παρακολούθησαν 480 μαθητές του σχολικού συγκροτήματος, καθώς επίσης το σύνολο των εκπροσώπων των τοπικών μας φορέων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αξίζει να σημειωθεί ότι αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός, για τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που καταγράφονται στα νησιά μας και ειδικά στο νησί της Κω, αποτελώντας θλιβερό ρεκόρ.

Είναι υπόθεση όλων μας να σταματήσουμε τον «πόλεμο της ασφάλτου»

«Οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους συγγενείς μας, τα νέα παιδιά, από τον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου, που θερίζει χωρίς διακρίσεις την τελευταία εικοσαετία εδώ, στους δρόμους των νησιών μας – επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνης Γιαννικουρής. Μιλάμε για μια «μεγάλη πληγή» για τον τόπο και την κοινωνία μας, καθώς επίσης και για μια συνεχιζόμενη οικονομική αιμορραγία, ιδιαίτερα καταστροφική για τη χώρα μας.»

Είναι στο χέρι όλων μας, να σταματήσουμε όλο αυτό που σήμερα βλέπουμε, προβληματιζόμαστε, αναλύουμε και ανατριχιάζουμε από το αποτέλεσμα. Είναι καιρός να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και να περιορίσουμε τις τραγωδίες στην άσφαλτο»-  σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας θεωρώ, αναθεωρήσαμε και επαναπροσδιορίσαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ας είναι λοιπόν η σημερινή εκδήλωση το ξεκίνημα, ώστε οι διαπιστώσεις επιτέλους να γίνουν ευαισθητοποίηση, να γίνουν πράξη, να γίνουν συνείδηση.

Και να είστε βέβαιοι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς άμεσες ή έμμεσες απώλειες» - κατέληξε ο ίδιος.

Το μήνυμα του Τάσου Ιαβέρη στην εκδήλωση

Σημαντική ήταν επίσης και η διαδικτυακή παρέμβαση στην εκδήλωση, ενός ανθρώπου ο οποίος έχει ασχοληθεί όσο κανείς άλλος στη χώρα μας, με την οδική ασφάλεια.

Πρόκειται για τον Τάσο Ιαβέρη, ιδρυτή σχολής Οδικής Ασφάλειας ο οποίος στην  διαδικτυακή εισήγηση του, υποστήριξε πως το  ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι εθνικό θέμα μιας και υπάρχει έλλειψη οδηγικής παιδείας και πλέον μιλάμε για γενοκτονία στους δρόμους με τη νεολαία να υφίσταται πρώτη της συνέπειας μιας έλλειψης γενικότερης παιδείας, μιας μαγκιάς με την κακή έννοια και την απουσία εφαρμογής των νόμων.

Ο ίδιος  τόνισε πως οι ενήλικες οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα και να τηρούν πρώτοι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συνοχή για λιγότερο αίμα στην άσφαλτο.

 

Στόχος η σύνθεση των δυνάμεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των τροχαίων

Αναλύοντας όλες τις παραμέτρους για την δημιουργία τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στον τόπο μας, ο  πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κος Αντώνης Γιαννικουρής, προέταξε ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στους τοπικούς μας φορείς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί από κοινού ένα περιβάλλον ασφάλειας, προοπτικής και προόδου για την κοινωνία και ειδικά τους νέους.

Και για μια ακόμα φορά, υπογράμμισε ότι στόχος είναι κοινός και άρα αυτό που απαιτείται να γίνει άμεσα, είναι ένας ταχύς εξειδικευμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης της μάστιγας που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στον τόπο μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο κατάμεστο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Καρύδη, το οποίο αποτελεί μια «κατάθεση ψυχής» η οποία αντανακλά σε έναν διαρκή αγώνα που μοναδικό στόχο έχει να σώσει ζωές συνανθρώπων μας.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Κώστας Χατζηδαυίδ, η Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Πάνος Βενέρης.

Χαιρετισμό εκ μέρους των συνδιοργανωτών απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, η Αντιδήμαρχος Κω Σέβη Βλάχου, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος ΕΒΕΔ Δωδεκάνησου Δημήτρης Σαράντης και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω Φίλιππος Παπανικολάου.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...