Αντιδράσεις στην Κάλυμνο για το lockdown - Διακομιχάλης: Κάποιοι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις μας, Μουσελλής: Αναμενόμενη η απόφαση...

Με ποικίλες αντιδράσεις βρίσκει η πρώτη μέρα του «σκληρού» lockdown το νησί της Καλύμνου. Στο καθεστώς αυτό τέθηκε από την Κυβέρνηση το νησί των σφουγγαράδων από τις 6 το πρωί σήμερα και έως το Σάββατο 9 Ιανουαρίου μετά την έξαρση που καταγράφηκε στον αριθμό των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

 

Ο ΕΟΔΥ επίσημα ανακοίνωσε χθες πως στο νησί εντοπίστηκαν με Covid-19 12 νέα κρούσματα Covid-19. Παράλληλα όμως ,μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου ανέφερε, πως «από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου τα 50 κρούσματα κορονοϊού στην Κάλυμνο».

Αυτό σημαίνει :
-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πλευρά της είναι, κατά τον κ. Ευστρατίου, έτοιμη να στείλει τα ειδικά κλιμάκια, που έχει διαθέσει στην περιοχή ΓΓΠΠ για ιχνηλατήσεις, με το πρώτο, αποτελούμενο από δύο άτομα, να αναχωρεί για το νησί αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Οι πρώτες αντιδράσεις απο το αυστηρό lockdown

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την απόφαση μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου μας, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής χαρακτηρίζοντας την απόφαση «απαραίτητη» ώστε να μπορέσει το νησί να ξαναβρεί γρήγορα τον δρόμο του.

Σε επικοινωνία δε, που είχε με τον Νίκο Χαρδαλιά για διευκρινίσεις επί του ΦΕΚ για το lockdown ο Έπαρχος είπε, πως οι εντολές ήταν σαφείς, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να επιμένει ακόμη και στην μη λειτουργία λαϊκών αγορών στο νησί όλο αυτό το διάστημα.

«Κάποιοι στο νησί δεν αντελήφθησαν την σοβαρότητα της κατάστασης και αψήφησαν τις προειδοποιήσεις μας», δηλώνει στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης.

Από την πλευρά των κατοίκων καταγράφεται διχογνωμία σχετικά με την απόφαση για το lockdown. Μια πλευρά, και απ΄ότι φαίνεται είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, συμφωνεί μ΄αυτήν τονίζοντας, πως τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να ληφθούν πολύ πιο νωρίς, χαρακτηρίζοντάς τα απαραίτητα. Η άλλη, αναγνωρίζει μεν τον πρόβλημα που υπάρχει, όμως χαρακτηρίζει την απόφαση και τα μέτρα, που την διέπουν ως υπερβολικά.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...