Ανακοίνωση των Εργαζομένων ΥΠΑ Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου για την κυβίστηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα του αεροδρομίου και τις εκλογές που έρχονται...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑ ΚΑΡΔ-Η Συνέχιση Του Λάθους: Οι σαρωτικές εξελίξεις μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της
ελληνικής κυβέρνησης στην οποία είχαν εναποτεθεί οι ελπίδες του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Λαού για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και καθαρότητα στις πολιτικές και κυβερνητικές διαδικασίες, έχουν αφήσει άναυδο όλο τον κόσμο. Δεν εξεπλάγησαν μόνον οι αντιμνημονιακοί αλλά και οι μνημονιακοί που κι αυτοί δεν περίμεναν μια τόσο απότομη στροφή.
     Ο προηγούμενος συρφετός σκοτεινών και υπογείων μεθοδεύσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικοπολιτικής ζωής έφερε ένα νέο μεσαίωνα στον Εθνικό μας βίο. Πέντε χρόνια τώρα, όπως έχουμε επανειλημμένα, τονίσει ο Ελληνικός Λαός ζει μέσα σε πρωτοφανή διωγμό, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις πιο εμπεριστατωμένες εκθέσεις του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γέννημα θρέμμα αυτής της κατάστασης είναι η αθλιότητα μέσα στην οποία βυθίζονται διάφοροι τομείς της οικονομικής μας ζωής παρατείνοντας περισσότερο την ύφεση και την οικονομική εξάρτηση της Χώρας. Σε αυτό την μερίδα του λέοντος κατέχει ο τομέας των ιδιωτικοποιήσεων τις οποίες οι ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελαν ως παράνομες διάτρητες και αδιαφανείς. Ξαφνικά μετά την 14η Αυγούστου για τους συμβιβασμένους βουλευτές της κατ’ όνομα μόνον Αριστεράς, όλα έγιναν φωτεινά και ρόδινα ενώ έρχεται πακτωλός χρημάτων από δανειστές και επενδυτές που θα μετατρέψουν την ελληνική οικονομία σε «El Dorado».  Ξαφνικά ο θεσμός των ιδιωτικοποιήσεων έγινε ωφέλιμος, ίσως υπό την έννοια ότι οι περισσότερες, όπως αυτή των περιφερειακών αεροδρομίων, ουσιαστικά δεν αποτελούν ιδιωτικοποιήσεις αλλά κρατικοποιήσεις όχι από το Ελληνικό κράτος  αλλά από το Γερμανικό. Λες και οι εθνοπατέρες βουλευτές της Αριστεράς αισθάνονται άνετα όταν διευκολύνουν Γερμανικά συμφέροντα. Μάλλον σκέπτονται πως στο κάτω-κάτω μέσα στην ΕΕ όλοι είμαστε ένα. Άσχετα αν εμείς οι Έλληνες είμαστε πάμπτωχοι, εξαθλιωμένοι διαρκώς απολογούμενοι και εγκαλούμενοι για οτιδήποτε αποφασίζεται από άλλους πριν από εμάς  για εμάς…ίσως για τους πολιτικούς του ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να περνάει καλά η Γερμανική Εργατική Τάξη… o tempora ! o mores !
    Από την πρώτη μέρα που ξέσπασε το μνημόνιο οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις που ανέλαβαν να διαχειριστούν τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, «διαβεβαίωναν», «προγραμμάτιζαν», «χαρτογραφούσαν» με τα λόγια το δρόμο προς την Ιθάκη….στην πολιτική όμως πράξη ανέτρεπαν τις φιλολαϊκές προεκλογικές και μη εξαγγελίες τους… Το ίδιο συνέβη και με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν περιμέναμε και από τους Δωδεκανήσιους βουλευτές της συμπολίτευσης να πραγματοποιήσουν αυτήν την κυβίστηση. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου αναγράφεται το υπερήφανο «ΟΧΙ στο ξεπούλημα» και υπογράφεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί πρωτοστατεί και ο κ. Σαντορινιός που μετά ψήφισε ΝΑΙ. Ας σημειωθεί πως οι βουλευτές των Κυκλάδων ψήφισαν ΟΧΙ. Δυστυχώς ζούμε σε μια Χώρα όπου πολλοί πολιτικοί-ίσως οι περισσότεροι- θεωρούν πως ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου….
     Όλη η Δωδεκάνησος θα μπει στην αβέβαιη περιπλάνηση ενός ανταγωνισμού που θα γίνεται με τους ίδιους δείκτες φορολόγησης αλλά μέσα από μια θαλάσσια απόσταση που την καθιστά αδύναμη ενώπιον των εταιρειών που βρίσκονται στη χερσαία Ελλάδα. Σε ποια ανάπτυξη και σε ποια κοινωνική δικαιοσύνη πιστεύουν όσοι ψήφισαν αυτά τα μέτρα; Σε ποια λογική των ίσων ευκαιριών; Κι ύστερα διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι εσφαλμένες. Δεν θα απονείμουμε τα εύσημα σε αυτόν τον παραλογισμό. Δεν τον επικυρώνουμε. Από τις παλαιότερες μας ανακοινώσεις επαινούμε και ενθαρρύνουμε κάθε πολιτική δύναμη και πρόσωπο (ανεξαρτήτως προέλευσης και παράταξης) που υπηρετεί ό,τι θεωρούμε σωστό και αυτό κάνουμε και τώρα. Η έμπρακτη αντίδραση και νόμιμη αντίσταση στο λάθος είναι αυτό που επιζητούμε και όχι τα λόγια που είναι διαφορετικά από πράξεις. Η συνέπεια είναι αυτό που χρειάζεται στη χώρα και όχι η με κάθε πολιτικό κόστος στις μέχρι τώρα χρεοκοπημένες πρακτικές. Ο καθένας ας πάρει τις αποφάσεις του σταθμίζοντας το 62 % του ΟΧΙ και την εντολή που πραγματικά έδωσε ο Ελληνικός Λαός την 25 Ιανουαρίου 2015 που ήταν ΌΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στα μνημόνια.  





Υπεύθυνα

εκ του Δ.Σ


     Ο  Πρόεδρος                                                        Η  Γεν. Γραμματέας


                   Φώτης Λουλουδάκης                                                Υπαπαντή Κουλλιά          

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...