Ανακοίνωση του Κ.Σ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου για την κρεμασμένη ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Σχετικά με τα γεγονότα στο ΟΠΑ

 

10 Νοεμβρίου 2020

 

Τα θλιβερά και απαράδεκτα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) είναι καταδικαστέα. Η εικόνα του περικυκλωμένου και φοβισμένου πρύτανη του ΟΠΑ με την κρεμασμένη ταμπέλα στο λαιμό του να γράφει «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» είναι απωθητική. Η διαπόμπευση και περιφορά ανθρώπων με ταμπέλες καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα, με τα κοινωνικά κινήματα, με την Αριστερά και τον κόσμο του αγώνα.

 

Η ενέργεια αυτών των ομάδων έδωσε την ευκαιρία για να αναβιώσει και μάλιστα μέσα από τον επίσημο θεσμικό λόγο, λίγο καιρό μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων». Η θεωρία αυτή που προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μνήμη και όσους πάλεψαν δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό ξανακούστηκε μετά από καιρό από πολλούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας.

 

Τα γεγονότα στο ΟΠΑ αποτελούν βούτυρο στο ψωμί για τους διάφορους «πρόθυμους», εντός και εκτός των δημόσιων ΑΕΙ, που συστηματικά διατείνονται ότι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι άνδρο ανομίας και παραβατικότητας. Έδωσαν τη χρυσή ευκαιρία στον Πρωθυπουργό να εξαγγείλει μέτρα καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια, μέτρα που υπήρχαν ήδη σε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

 

Ως πανεπιστημιακό κίνημα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε και να προστατέψουμε το πανεπιστημιακό άσυλο στην πράξη μέσα από τους συλλόγους μας και τον οργανωμένο αγώνα. Είναι ακαδημαϊκή ευθύνη να αναχαιτίσουμε όποια απόπειρα μετατροπής των ιδρυμάτων σε χώρους που θα επικρατεί η σιγή νεκροταφείου για να περνάνε ανενόχλητα και χωρίς αντίρρηση τα νομοθετήματα που αντικρούουν διαχρονικά αιτήματα των ακαδημαϊκών και των φοιτητών για έναν αξιοπρεπή ακαδημαϊκό βίο στο σύνολό του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...