Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο της Λέρου

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Αθήνα, 14-3-2019

-Tα καλά νέα για την αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Μονάδων της χώρας σε εξοπλισμό και υποδομές, συνεχίζονται απρόσκοπτα και αυτή την εβδομάδα. Έτσι σήμερα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε τα εξής:

  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ
  • Το Νοσοκομείο, που με πρόσφατη τροπολογία απέκτησε πάλι τη διοικητική του αυτοτέλεια, βρίσκεται στη φάση τοποθέτησης ψηφιακού Μαστογράφου αξίας 111.500 € και σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού αξίας 70.200 € με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ Εθνικών Πόρων του Υπ. Υγείας, καθώς και Αξονικού Τομογράφου αξίας 250.000 € που αρχικά είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του Υπ. Υγείας και τελικά εντάχθηκε στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο, μετά από συνεννόηση του Υπ Υγείας με το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης (πάλι δηλαδή από εθνικούς πόρους). Ο εξοπλισμός αυτός βρίσκεται ήδη στο νησί και έχειαρχίσει η εγκατάστασή του. Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ενώ εύσημα πιστώνονται στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στη 2η ΥΠΕ για τις προσπάθειές τους και την γρήγορη κα επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαγωνισμών.

 

  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Υπογράψαμε σήμερα την έγκριση σκοπιμότητας και προχωρούμε ταχύτατα στην προμήθεια ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο. Πρόκειται για την προμήθεια μιας σύγχρονης «γ-κάμερας δύο κεφαλών» προϋπολογισμού 310.000 €.

 

  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Υπογράψαμε σήμερα την έγκριση σκοπιμότητας για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση τμήματος του υπογείου (στάθμη 1) του παλιού κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός». Η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, προϋπολογίζει τη δαπάνη για το έργο σε 1.500.000 €, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, που η συμβολή της στον χώρο της δημόσιας Υγείας είναι πολύτιμη.

 

Το Γραφείο Τύπου
του αν. Υπουργού Υγείας
Παύλου Πολάκη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...