Αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, του Προέδρου του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. κ. Νεκτάριου Μπίλλη και με την πολύτιμη βοήθεια τόσο του Νομικού Συμβούλου του Δήμου μας κ. Θανάση Παραπονιάρη, όσο και του Ορκωτού Λογιστή κ. Γιώργου Παπακυρίλλου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου εισέπραξε το ποσό των 205.939,70 € από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου, ως πρώην φορέας διαχείρισης των λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων της Λέρου και του Αγαθονησίου.

Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ, πετυχαίνοντας την σχετική έκδοση ΦΕΚ, το οποίο καθόρισε την διαδικασία κατανομής των περιουσιακών στοιχείων του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου (κινητών, ακινήτων και αποθεματικών). 

Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την κείμενη νομοθεσία μετά από διάσπαση διαδημοτικών λιμενικών ταμείων, με αποτέλεσμα η Λέρος να είναι πλέον το παράδειγμα για σχετικές διαδικασίες.

Με την εισροή των 205.939,70 € στα ταμεία του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ, αυξάνεται η ρευστότητα αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου, εκ συστάσεώς του ξεκίνησε τη λειτουργία του με μηδενικό αποθεματικό και χωρίς καμία επιχορήγηση από οποιονδήποτε φορέα, ενώ ακόμα και οι μέχρι σήμερα δαπάνες του έχουν καλυφθεί με ιδίους πόρους.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε σήμερα ο Τώνης Μαρτίνης κατά του περιφερειάρχη Γιώργου...
Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...