Αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, του Προέδρου του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. κ. Νεκτάριου Μπίλλη και με την πολύτιμη βοήθεια τόσο του Νομικού Συμβούλου του Δήμου μας κ. Θανάση Παραπονιάρη, όσο και του Ορκωτού Λογιστή κ. Γιώργου Παπακυρίλλου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου εισέπραξε το ποσό των 205.939,70 € από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου, ως πρώην φορέας διαχείρισης των λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων της Λέρου και του Αγαθονησίου.

Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣ, πετυχαίνοντας την σχετική έκδοση ΦΕΚ, το οποίο καθόρισε την διαδικασία κατανομής των περιουσιακών στοιχείων του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου (κινητών, ακινήτων και αποθεματικών). 

Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την κείμενη νομοθεσία μετά από διάσπαση διαδημοτικών λιμενικών ταμείων, με αποτέλεσμα η Λέρος να είναι πλέον το παράδειγμα για σχετικές διαδικασίες.

Με την εισροή των 205.939,70 € στα ταμεία του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ, αυξάνεται η ρευστότητα αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου, εκ συστάσεώς του ξεκίνησε τη λειτουργία του με μηδενικό αποθεματικό και χωρίς καμία επιχορήγηση από οποιονδήποτε φορέα, ενώ ακόμα και οι μέχρι σήμερα δαπάνες του έχουν καλυφθεί με ιδίους πόρους.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...