Αναβάθμιση ΠΠΙ Σύμης σε Κέντρο Υγείας Σύμης

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-Το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Σύμης για την αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου της Σύμης σε Κέντρο Υγείας, ικανοποιήθηκε έπειτα από σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών της δημοτικής αρχής, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

Με την δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη στο ΦΕΚ 5726 τεύχος β’ 2022  που αφορά στη Σύσταση Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Σύμης, αρμοδιότητας 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.) Πειραιώς και Αιγαίου, με συγχώνευση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Σύμης, αποκεντρωμένης μονάδας του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Έμπωνα και ταυτόχρονη μεταφορά των θέσεων αυτού, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών της δημοτικής αρχής και ανοίγει ένας νέο κεφάλαιο για τους κατοίκους του νησιού που πλέον θα αισθάνονται πιο ασφαλείς στο τόπο τους.

Η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου σε Κέντρο Υγείας, συνεπάγεται με την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού χωρίς να χρειάζεται πλέον οι κάτοικοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο ακόμα και για τις πιο απλές εξετάσεις.

Ως περιοχή ευθύνης του Κ.Υ., όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ορίζεται το νησί της Σύμης (έδρα) και οι οικισμοί Εμπορειός, Ξίσος, Πανορμίτης, Πέδι, Ρεκουνιώτης και Συκίδι.

Όλες οι θέσεις προσωπικού του Π.Π.Ι. Σύμης, όπως αυτές έχουν συσταθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο οργανισμό αυτού, μεταφέρονται και εντάσσονται στο νεοσυσταθέν Κέντρο Υγείας. Το προσωπικό το οποίο υπηρετεί σε θέσεις του συγχωνευόμενου Π.Π.Ι. μεταφέρεται και εντάσσεται στο Κ.Υ. με την ίδια εργασιακή σχέση κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και βαθμό που κατέχει.

Ως Υπεύθυνος για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. ορίζεται ιατρός ή οδοντίατρος του κλάδου Ειδικευμένων Ιατρών/Οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ. εκ των υπηρετούντων σε αυτό, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Η διάρθρωση του Κ.Υ. Σύμης και οι λοιπές λεπτομέρειες οργάνωσης αυτού, θα καθοριστούν με άλλη όμοια απόφαση.

 

 

 

                         

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...