Αμετακίνητος ο Φώτης Κουβέλης - Ζητά να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ

Αμετακίνητος στην πρότασή του για αναδιάρθρωση αλλά με ανοικτή την ΕΡΤ παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη. Οι πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνητικό μέτωπο είναι ραγδαίες μετά το βαθύ ρήγμα που προκλήθηκε από την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να κλείσει την ΕΡΤ.

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί ένα αρχικό πεδίο συζήτησης ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης πέρασε νωρίτερα το κατώφλι της Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη η κυβέρνηση έθεσε ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ΕΡΤ ώστε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα να μην φτάσει σε αδιέξοδο, κάτι που θα πυροδοτούσε εξελίξεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κατέληξε σε... ναυάγιο με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να επιμένει στην αρχική του πρόταση για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αλλά με ανοικτή τη δημόσια τηλεόραση.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι πλέον σαφής και όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Με δεδομένο τότε πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην πτώση του Σαμαρά.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως από το πρωί έγραφε το newpost, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άπαλλάσσει την κυβέρνηση από τα καθήκοντά της και αρχίζει νέος γύρος διερευνητικών επαφών. newpost.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...