Αγορές μέχρι το πασχαλινό τραπέζι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΑΠΕΖΙ

 

   Βρισκόμαστε πολύ κοντά για να γιορτάσουμε τις ημέρες του Πάσχα ενώ είμαστε ακόμη στη Μεγάλη Σαρακοστή. Όλοι λίγο έως πολύ, επιλέγουμε προϊόντα «σαρακοστιανά» ή αλλιώς «νηστίσιμα».

 

   Φέτος, διαπιστώνουμε ότι οι τιμές στο ράφι και στην αγορά, αυξάνονται συνεχώς ενώ οι εταιρείες έχουν αλλάξει τις συσκευασίες τους και όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες δημοσιεύσεις, έχουν μικρότερο περιεχόμενο αλλά στην ίδια τιμή.

 

   Μέχρι το πασχαλινό τραπέζι, το ΙΝΚΑ και οι ενώσεις των καταναλωτών σε όλη τη χώρα, έχουν επιστήσει την προσοχή με σχετικές ανακοινώσεις και δράσεις. Από την άλλη, η κυβέρνηση προσπαθώντας να βοηθήσει την κατάσταση να βελτιωθεί, δίνει κάποιες μικρές επιχορηγήσεις όπως το Market Pass, που αποτελεί μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023.

 

   Ξεκίνησε με το «Καλάθι του νοικοκυριού» και προχωράει σε άλλα «καλάθια» όπως του νονού, του Πάσχα κ.ο.κ. Όλα αυτά μπορεί να είναι μια μικρή βοήθεια στον καταναλωτή, αλλά δεν είναι αρκετά ούτε για μια οικογένεια, ούτε για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι.

 

Γι αυτό το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών:

-να είστε πολύ προσεκτικοί όταν πηγαίνετε για αγορές

-να κάνετε έρευνα σε τιμές και άλλα καταστήματα όπου μπορεί να βρείτε τα ίδια προϊόντα σε πιο συμφέρουσες τιμές

-να ψάχνετε πάντα την ημερομηνία λήξης του προϊόντος

-να κοιτάτε με προσοχή τη συσκευασία αφού οι εταιρείες χρεώνουν ίδιες τιμές σε μικρότερου περιεχομένου συσκευασίες προϊόντων

-να ζητάτε το λογαριασμό και την απόδειξη στο ταμείο

-να ελέγχετε τι πληρώνετε, τις «κρυφές» χρεώσεις

 

   Οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά αλλά και η επιχειρηματική πρακτική μείωσης του βάρος των εμπορευμάτων στις συσκευασίες, δημιουργεί προβλήματα. Εάν συνεχιστεί αυτό θα προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις. Και σε άλλα μποϊκοτάζ. Δεν γίνεται, δεν πάει άλλο. Σε πρώτη φάση καλούμε τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν τις μειωμένες συσκευασίες.

 

   Τα «καλάθια» με παιχνίδια και είδη δώρων ή με επιλεγμένα προϊόντα όπως τα νηστίσιμα και τα Πασχαλινά, μπορεί να είναι βοηθητικά μέτρα, δεν αποτελούν όμως λύση στο πρόβλημα με τις ανατιμήσεις. Δεν είναι μόνιμα μέτρα και δεν βοηθούν στο έπακρο.

 

   Το ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, θα είναι εδώ για τις δικές σας καταγγελίες, αναφορές, παράπονα όπως και προτάσεις για να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε κάτι καλύτερο.

 

Και μην ξεχνάτε ότι ο καταναλωτής έχει δύναμη και δεν πρέπει να φοβάται!

 

 

 

-ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις μας, από το νέο, ανανεωμένο site του ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου:

https://inka12.gr/  και να στέλνετε τις καταγγελίες, τα παράπονά σας, τις αναφορές σας και ό,τι άλλο διαπιστώνετε, στα εξής mails:

press@inka12.gr & info@inka12.gr

 

 

Για το δ.σ. ο πρόεδρος

Γιώργος Ευγενικός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...