Έργο πνοής για την κρουαζιέρα στον Δήμο Πάτμου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Έργο πνοής για την κρουαζιέρα στον Δήμο Πάτμου!

- Πάτμος, 6 Οκτωβρίου 2021

 

Αναπτυξιακές προτεραιότητες έχει θέσει ο Δήμος Πάτμου συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην δρομολόγηση νέων έργων υποδομών με τουριστικό χαρακτήρα. Στις 30 Σεπτεμβρίου κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου της Μελέτης με τίτλο: «Κατασκευή μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου» και προχώρησε η ανάθεση στoν ανάδοχο με προσφερόμενη τιμή 145.992,50 € πλέον Φ.Π.Α. ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (λιμενική, γεωτεχνική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική κ.α.) που αφορούν στην κατασκευή µόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Σημειώνεται πως η κατασκευή του νέου μόλου πρόσδεσης στη Σκάλα Πάτμου πρόκειται να δώσει σημαντική ώθηση στο τουρισμό, αναβαθμίζοντας σημαντικά  τις λειτουργίες των λιμενικών εγκαταστάσεων, ώστε να επιτρέψει την εξυπηρέτηση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στο άμεσο μέλλον. Για το ζήτημα αυτό, είχε προηγηθεί σειρά εποικοδομητικών προγραμματισμένων συσκέψεων στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μεταξύ του Δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και του Υπουργού κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που ανταποκρίθηκε άμεσα στα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής, δρομολογώντας το σπουδαίο αυτό το έργο, ώστε να αποφευχθούν περιττές και αντιπαραγωγικές καθυστερήσεις στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...