Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση δρομολογίων πλοίου Πρέβελης» προς το Διαφάνι Καρπάθου

Όλυμπος Καρπάθου,  10/10/2013

προς:

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

2. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ &

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

 

Κοιν.

1.Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά

2. Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης& Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ

    κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

3. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

    κ. Αλέξη Τσίπρα

4. Πρόεδρο κόμματος «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

    κ. Πάνο Καμμένο

5. Πρόεδρο κόμματος ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη

6. Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη

7. Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα

8. Βουλευτή Πειραιά κ. Κωστή Κατσαφάδο

9. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κρεμαστινό

10. Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γακή

11. Βουλευτή Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη

12. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ Γιάννη Μαχαιρίδη

13. Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη

14. ΜΜΕ Δωδεκανήσου και Αθηνών

ΘΕΜΑ: «Έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση δρομολογίων πλοίου Πρέβελης»

 

Σχετ. Προκήρυξη Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31-10-2014.

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,  

Με μεγάλη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση διαπιστώσαμε μέσω της προκήρυξης του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ που αφορά την μίσθωση άγονων- δρομολογιακών Γραμμών  περιόδου 31/10/2014, η οποία αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου σας, ότι καταργούνται τα δύο δρομολόγια που εκτελεί το Ε/Γ πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ από Πειραιά προς Ρόδο με προσέγγιση το Διαφανί Καρπάθου και  από Ρόδο προς Πειραιά επίσης με προσέγγιση το Διαφάνι Καρπάθου.

Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και τα μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για την ανόρθωση της.

Στην προσπάθεια αυτή όπως γνωρίζετε, συμβάλουν αποφασιστικά και οι ακρίτες των νησιών του Αιγαίου ένα από τα οποία είναι και η Κάρπαθος. Πολιτιστική της Πρωτεύουσα είναι η ιστορική, ορεινή Τοπική Κοινότητα της Ολύμπου την οποία αποτελούν τρείς οικισμοί, αυτοί της Ολύμπου, του Διαφανίου και της Αυλώνας με συνολικό μόνιμο πληθυσμό 800 κατοίκους, περισσότεροι από τους οποίους είναι υπερήλικες.

 

 

 

Με πείσμα παραμένουν γαντζωμένοι στον ιστορικό μας βράχο αντιμετωπίζοντας την ζοφερή και σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας  χωρίς Αγροτικό Γιατρό, πολλές φορές χωρίς δασκάλους, χωρίς συγκοινωνιακές αστικές και υπεραστικές γραμμές, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές για μια αξιοπρεπή διαβίωση, μακριά από την Πρωτεύουσα του νησιού όπου βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι και η οποία απέχει 1ώρα και 30λεπτά στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Μοναδική ελπίδα και μερικό περιορισμό της τραγικής απομόνωσης αποτελεί η μία προσέγγιση του πλοίου Πρέβελης στο λιμάνι του Διαφανίου από Πειραιά προς Ρόδο και άλλη μία από Ρόδο προς Πειραιά κάθε Τρίτη και Πέμπτη αντίστοιχα και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Το μοναδικό αυτό εβδομαδιαίο δρομολόγιο (έστω και ένα) εξυπηρετεί την μετακίνηση των συμπατριωτών μας από και προς Ρόδο όπου υπάρχει πολυπληθής παροικία 1.500 Ολυμπιτών και σε Αθήνα – Πειραιά αντίστοιχα όπου κατοικούν 2.500 συμπατριώτες μας.

Παράλληλα εξυπηρετεί την τροφοδοσία των τριών οικισμών σε βασικά  είδη διατροφής, την μεταφορά οχημάτων , υλικών και πολλά άλλα.

Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάργηση των δρομολογίων αυτών θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους και θα συντελέσει στην περεταίρω ερήμωση και απομόνωση της περιοχής μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης είναι οξύμωρο το γεγονός ότι προχωρά η επέκταση του Λιμανιού στο Διαφάνι την ώρα που κόβονται τα δρομολόγια και το λιμάνι μοιραία θα τεθεί σε αχρηστία.

κ. Υπουργέ, πέρα από τα παραπάνω υπήρχε και η επιδοτούμενη γραμμή Διαφάνι – Πηγάδια 4 φορές την εβδομάδα η οποία εξυπηρετούσε τα μέγιστα και μάλιστα πάρα πολλές φορές αντιμετωπίστηκαν σοβαρά έκτακτα περιστατικά υγείας.

Με λίπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι καταργείται και αυτή η γραμμή στις 29/10/2013 την ώρα που αντίστοιχη γραμμή επιδοτούμενη και μάλιστα με τριπλάσιο κόστος από Κάσο – Πηγάδια (2.000ευρώ το δρομολόγιο έναντι 800ευρώ που ήταν η δική μας) διατηρείται! 

Φαίνεται ότι αυτοί που σχεδιάζουν και αποφασίζουν είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και αμφιβάλλουμε αν γνωρίζουν που βρίσκεται στον χάρτη η Κάρπαθος και συγκεκριμένα η Όλυμπος και το Διαφάνι.

Αγνοούν ότι, εδώ τελειώνουν τα σύνορα της χώρας μας, εδώ στο ακρογόνι  του Ελληνικού Αιγαίου, εδώ στην εσχατιά της πατρίδας μας.

 

 

 

 

 

Κ. Υπουργέ αν δεν ανατραπεί αυτή η ανιστόρητη και πέρα για πέρα αδικαιολόγητη απόφαση ώστε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν όλοι εμείς οι 800 μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού ακριτικού μας βράχου που φυλάμε Θερμοπύλες και κρατάμε την Ελλάδα ζωντανή θα καταθέσουμε τις ταυτότητες μας, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία εκλογική διαδικασία στο εξής,  θα βάλουμε λουκέτο σε ότι έχει σχέση με τον Δημόσιο Τομέα, θα κηρύξουμε ανεπιθύμητους τους πολιτικούς κάθε βαθμίδας, θα αποκλείσουμε δρόμους και λιμάνι, θα υψώσουμε μαύρες σημαίες και θα σας καλέσουμε να παραλάβετε τα κλειδιά των σπιτιών μας αφού μοιραία θα κλείσουν και θα εγκαταλειφθούν.

Ζητάμε την άμεση τροποποίηση της προκήρυξης, για την μη κατάργηση των υφιστάμενων δρομολογίων του πλοίου Πρέβελης  καθώς επίσης και του «Χανιά 3» ειδάλλως σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας για ότι ακολουθήσει, τονίζοντας σας ότι ο υπερήφανος λαός της Ολύμπου  δεν θα ανεχθεί τον νέο αυτόν εμπαιγμό.          

 

 

 

   Ο Πρόεδρος του Τοπικού

          Συμβουλίου Ολύμπου Καρπάθου

 

         Ηλίας Παπαηλίας     

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...