Ένταση στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη και "επίθεση" στην Εισαγγελέα απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Συνεχίζει κανονικά στην έδρα

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται από το πρωί η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Νωρίτερα επικράτησε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα καθώς υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του δικηγόρου πολιτικής αγωγής και της Εισαγγελικής Λειτουργού με αφορμή αναφορά του Δημήτρη Βερβεσού , του πρόεδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας  η οποία στρέφεται κατά της Εισαγγελέως Αριστοτέλειας Δόγκα, για τις τοποθετήσεις της σε σχέση με τους δικηγόρους υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων. Εντολή να παραμείνει στην έδρα έλαβε από τον Προϊστάμενό της η εισαγγελέας.

Μεσούσης της διαδικασίας, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, μπήκε στη δικαστική αίθουσα και ζήτησε να εκφράσει προφορικώς τη δυσαρέσκεια των δικηγόρων για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.Η εισαγγελέας ζήτησε αμέσως τον λόγο αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής.

Στο ακροατήριο σημειώθηκε ένταση και η πρόεδρος ζήτησε αμέσως να αποχωρήσουν από το δικαστήριο όσοι φωνάζουν και έδωσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο επανήλθε μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, με την εισαγγελέα να ενημερώνει το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Η εισαγγελέας είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της.

Δήλωση -καταγγελία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

«Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από συναδέλφους που ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη Τοπαλούδη αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων του δικαστικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την συγκεκριμένη δίκη, η Εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή της, αναφέρθηκε εξόχως απαξιωτικά και συλλήβδην στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας » τονίζει στην αναφορά του ο κ. Βερβεσός και προσθέτει «Χωρίς καμία απολύτως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπό εξέλιξη δίκης, η θέση αυτή της Εισαγγελέως προσβάλει στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού».

Καλεί δε, την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να επαναφέρει άμεσα την Εισαγγελέα της έδρας στην τάξη  και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του.

Και ζητεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο, πειθαρχική διαδικασία.».

Καταπέλτης η εισαγγελέας

«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει».

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...