Ένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων των οφειλετών όλων των κατηγοριών προς τη ΔΕΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ -Ρόδος, 9 Σεπτεμβρίου 2016 Αρ.Πρωτ: 2011/Α1/2 Προς: Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ΔΕΗ, κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, Γενικό Διευθυντή -Διευθυντή Καταστήματος Ρόδου, κ.Κωνσταντίνο Μπρίναη Κοιν: -Βουλευτές Δωδεκανήσου -Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Θέμα: Ένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων των οφειλετών όλων των κατηγοριών προς τη ΔΕΗ.

Αγαπητοί Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τα παράπονα και τις ανησυχίες των μελών μας, αλλά και απλών συμπολιτών μας, σχετικά με το Νέο Πρόγραμμα Διακανονισμών Οφειλών του Οργανισμού σας, και συγκεκριμένα αυτό των 36 μηνιαίων δόσεων. Ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό και αποφασίσθηκε η παράτασή του έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η διαφημιστική αυτή καμπάνια της ΔΕΗ (εξόφληση σε 36 δόσεις) , που κατά την γνώμη μας, ήταν προς την σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος πολλών συναδέλφων και συμπολιτών μας, που αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, προσέλκυσε και ώθησε πολλούς από αυτούς να προχωρήσουν στον διακανονισμό των εκκρεμοτήτων τους.

Δυστυχώς όμως, η επίσκεψή τους στον οργανισμό , τους προβλημάτισε. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ενταχθούν στην πολυδιαφημισμένη ρύθμιση , καθώς η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης και επανασύνδεσης αυτής. Προκειμένου να γίνει επανασύνδεση, θα πρέπει να καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο να εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.

Αντιλαμβανόμαστε τις περιπτώσεις εκείνων των κατ’ εξακολούθηση ασυνεπών πελατών που δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, καθώς και την ανάγκη επιβράβευσης των συνεπών πελατών. Ωστόσο όμως, και εσείς σαφώς αντιλαμβάνεστε το γεγονός ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και απλών νοικοκυριών, έχει καταστήσει πολλούς συνεπείς πελάτες, να καταστούν «ασυνεπείς».

Κύριοι,

Το ζήτημα της ένταξης στη ρύθμιση των 36 μηνιαίων δόσεων και των πελατών της Επιχείρησης στους οποίους έχετε προχωρήσει σε απενεργοποίηση του μετρητή, είναι απόλυτα ζωτικό και κρίσιμο. Τόσο για τη βιωσιμότητά τους και τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας τους, όσο και για την υποστήριξη της είσπραξης εσόδων για τη ΔΕΗ.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα κινείται απόλυτα στο πνεύμα της υποβοήθησης και της έμπρακτης στήριξης της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, σε μία μακροχρόνια περίοδο κρίσης και ύφεσης και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ευελπιστεί και σε επιπλέον πρωτοβουλίες.

Ζητούμε να κάνετε το αίτημά μας άμεσα αποδεκτό - λύνοντας ένα μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί , όχι μόνο στην ακριτική περιοχή μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα - και να ενταχθούν όλοι ανεξαρτήτως οι καταναλωτές στο ευνοϊκό πρόγραμμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πάππου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...