Έμπρακτη στήριξη στους κατοίκους του Καστελλορίζου απο ΕΒΕΔ, ΕΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΕΒΕΔ, ΕΕΑ ΚΑΙ ΓΣΕΒΕΕ

- Γ. Πάππου: «Η συνέργεια και η ομοψυχία είναι υπεράνω των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων»

- Δωρεά εξοπλισμού ύψους 50.000 € στο Περιφερειακό Ιατρείο και στο σχολείο του ακριτικού νησιού

-Αδελφοποίηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο Καστελλόριζο, με στόχο τη μέγιστη δυνατή στήριξη των μελών τους

-Αίτημα του προέδρου του ΕΒΕΔ στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για την ανάδειξη και στήριξη της Δωδεκανήσου

Επίσκεψη ουσίας και έμπρακτης στήριξης στο ακριτικό Καστελλόριζο πραγματοποίησαν από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου, του Επιμελητηρίου Αθηνών και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Οι πρόεδροι του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και της ΓΣΕΒΕE κ. Γιώργος Καββαθάς, έστειλαν από το Καστελλόριζο πολλαπλά μηνύματα υψηλού συμβολισμού προς κάθε κατεύθυνση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, καταδεικνύοντας ότι η ομόνοια, η συνέργεια και η ομοψυχία είναι υπεράνω των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων.

Η δωρεά του ΕΒΕΔ, του ΕΕΑ και της ΓΣΕΒEΕ ύψους 50.000 ευρώ σε εξοπλισμό για την ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου καθώς και για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο του νησιού, αποτελούν την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στο σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, κρατώντας ψηλά το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, στην προμετωπίδα των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων και της ΓΣΕΒΕE, κατά την παραμονή τους στο νησί, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο Διοίκησης Άμυνας (ΔΑΝ) Μεγίστης όπου συνεχάρησαν τον διοικητή για το έργο του. Ακολούθησε σεμνή τελετή κατά την οποία απονεμήθηκε στους προέδρους το έμβλημα της ΔΑΝ Μεγίστης για τη συμβολική αλλά και ουσιαστική επίσκεψή τους στη Μονάδα.

Ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή ήταν η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της «Κυράς της Ρω», αποτίοντας φόρο τιμής στην γυναίκα-σύμβολο που επί 40 χρόνια ύψωνε κάθε πρωί την ελληνική σημαία και την κατέβαζε με τη δύση του ήλιου, διατρανώνοντας την ελληνικότητα του νησιού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, απένειμε τα εύσημα και εξήρε στα πρόσωπα του δημάρχου Μεγίστης κ. Γιώργου Σαμψάκου και των αντιδημάρχων κ.κ. Στράτου Αμύγδαλου και Δημήτριου Αχλαδιώτη, τη στάση και την ψυχραιμία της δημοτικής αρχής σε αυτή την δύσκολη -από κάθε άποψη- συγκυρία. Ο δήμαρχος Μεγίστης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Γιάννη Πάππου για την ουσιαστική στήριξη στο νησί και τις ανάγκες του, από την αρχή της θητείας του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η επίσκεψη των διοικήσεων των Επιμελητηρίων Δωδεκανήσου και Αθηνών και της ΓΣΕΒΕΕ στο νησί, συνέπεσε με την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη η οποία βρέθηκε στο νησί έπειτα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής για την ένταξη του Καστελλορίζου στις δράσεις για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεγίστης μεταξύ των εκπροσώπων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, επεσήμανε στην πρόεδρο κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, την ανάγκη ανάδειξης και στήριξης της Δωδεκανήσου και ολόκληρης της νησιωτικής Ελλάδας, μέσα από το σχετικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής, προβάλλοντας τα επιτεύγματα και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των νησιών.

Η αδελφοποίηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο Καστελλόριζο, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου των δύο Επιμελητηρίων, τη μέγιστη δυνατή στήριξη των μελών τους και την παροχή περισσότερων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες προς όφελος του επιχειρείν και της ελληνικής οικονομίας, άνοιξε το δρόμο για τη στήριξη των επιχειρηματιών όχι μόνο του ακριτικού νησιού αλλά ολόκληρης της Δωδεκανήσου.

Κατά τις επαφές με τους επιχειρηματίες του Καστελλορίζου οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και της ΓΣΕΒΕΕ, αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους περαιτέρω στήριξης της επιχειρηματικότητας στο νησί, ως απαραίτητή προϋπόθεση για την ανάπτυξη του σε όλα τα επίπεδα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Η σπουδαιότητα της επίσκεψης των προέδρων του Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου, του Επιμελητηρίου Αθηνών και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας στο Καστελλόριζο, προβλήθηκε από εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια με ζωντανές συνδέσεις και συνεντεύξεις σε εκπομπές όπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις του φορέα για την στήριξη του ακριτικού νησιού.

«Η σημερινή δωρεά στους αγωνιστές κατοίκους του ηρωικού αυτού νησιού, που για δεκαετίες αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα πατριωτισμού, είναι η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς τους στα νησιά μας, στην Ελλάδα, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Καστελλορίζου προασπιζόμενοι τα ήθη, τα έθιμα και τα ιδανικά της πατρίδας μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι μόνοι σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τους διαβεβαιώνουμε ότι η στήριξή μας είναι δεδομένη και δεν σταματά με τη σημερινή μας επίσκεψη. Όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, το Καστελλόριζο είναι πάντα σημείο αναφοράς στη σκέψη μας, στον σχεδιασμό μας και αποτελεί την κορωνίδα της αναγκαιότητας για την εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής όπως απορρέει από το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Ο πατριωτισμός και η αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Στέλνουμε σήμερα το μήνυμα, από εδώ, από το ακριτικό Καστελλορίζο, από την καρδιά της Δωδεκανήσου, από την καρδιά της Ελλάδας, ότι η ομόνοια, η συνέργεια και η ομοψυχία είναι υπεράνω των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου κατά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κατά την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αντώνογλου, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Απόστολος Ασπράκης, ο Αντιπρόεδρος (υπεύθυνος ΓΕΜΗ) κ. Γιάννης Θεμέλαρος και ο Αντιπρόεδρος (υπεύθυνος  Συμβουλευτικής Υποστήριξης) κ. Νίκος Τσακίρης.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...