« Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την αποκατάσταση και ασφαλή λειτουργία του λιμανιού του Αγ.Ανδρέα στην Αστυπάλαια»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

2 Φεβρουαρίου 2023

 

- ΘΕΜΑ: « Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την αποκατάσταση και ασφαλή λειτουργία του λιμανιού του Αγ.Ανδρέα στην Αστυπάλαια».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβαση του στα Υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας, αναδεικνύει την ανάγκη αποκατάστασης και λειτουργίας του λιμανιού του Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια.

Ο κ.Κόνσολας αναφέρει ότι η λειτουργία του λιμανιού του Αγίου Ανδρέα είναι ζωτικής σημασίας για το νησί γιατί σε περίπτωση που πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι η Αστυπάλαια αποκόπτεται από την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία αφού στο δεύτερο λιμάνι του νησιού , στη Σκάλα στη Χώρα, δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλοία με αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Τονίζει ότι τον Απρίλιο του 2022 κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών έκανε αυτοψία με στόχο την υπόδειξη μέτρων για την αποκατάσταση του προβλήματος της εκτεταμένης υποσκαφής που παρουσιάζεται στο μεγαλύτερο τμήμα του προβλήτα, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας και των αρμοδίων Υπουργείων για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του λιμανιού.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κόνσολας θέτει τα εξής ζητήματα:

1.Το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών που πραγματοποίησε την αυτοψία, πριν από 10 μήνες, υπέβαλε έκθεση για τα προτεινόμενα έργα και ποια είναι αυτά;

2.Προτίθενται να εκπονήσουν μελέτη αποκατάστασης και ποιος φορέας θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου;

3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το έργο αποκατάστασης με δεδομένο ότι σε λίγο καιρό πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής περιόδου;

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...